0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Skydd - knäpuckar för mc

Sida 1 av 1

Knäpuckar för Motorcykel - Skydd och Komfort i Fokus

Att köra motorcykel är en passion som delas av många, och med den passionen följer ett ansvar att skydda sig själv på bästa möjliga sätt. En viktig del av motorcyklistens skyddsutrustning är knäpuckar, som inte bara skyddar knäna vid en eventuell olycka utan även ger föraren möjlighet att köra med större precision och självförtroende. I denna kategori hittar du ett brett utbud av knäpuckar som kombinerar hög säkerhet med komfort och stil.

Vad är Knäpuckar?

Knäpuckar är skydd som fästs på utsidan av motorcykelbyxorna, precis över knäna. De är designade för att skydda förarens knän från skrap och stötar, särskilt vid banåkning där föraren ofta lutar sig och kan komma i kontakt med asfalten. Knäpuckarna är tillverkade av slitstarka material som hårdplast, Kevlar eller läder, och de är ofta utbytbara då de slits ut med tiden.

Olika Typer av Knäpuckar

Det finns flera olika typer av knäpuckar på marknaden, och varje typ har sina egna fördelar. Här är några av de vanligaste typerna:

 • Standard Knäpuckar: Dessa är de mest grundläggande knäpuckarna och är oftast tillverkade av hårdplast. De är perfekta för nybörjare eller casual förare som vill ha ett grundläggande skydd.
 • Racing Knäpuckar: För den mer erfarna föraren som deltar i banåkning, erbjuder racing knäpuckar extra slitstyrka och bättre grepp mot asfalten.
 • Designade Knäpuckar: För de som vill uttrycka sin personliga stil finns det knäpuckar med olika mönster och färger, som till exempel OXFORD Knäpuckar Smiley eller Skull.

Att Välja Rätt Knäpuckar

När du väljer knäpuckar är det viktigt att tänka på både skydd och komfort. Knäpuckarna ska sitta bra på motorcykelbyxorna och inte hindra rörelsefriheten. De ska också vara lätta att byta ut när de blivit slitna. Här är några tips för att välja rätt knäpuckar:

 • Titta på puckarnas form och se till att de passar dina knän och din körstil.
 • Välj puckar med bra grepp för att kunna luta dig säkert i kurvorna.
 • Se till att puckarna är tillverkade av slitstarka material som håller för flera säsonger.
 • Överväg designade puckar om du vill lägga till en personlig touch till din körutrustning.

Populära Knäpuckar i Vårt Sortiment

I vårt sortiment hittar du knäpuckar från välkända varumärken som OXFORD och RST. Här är några av de populära modellerna:

 • OXFORD Knäpuckar Smiley: Dessa puckar erbjuder en unik design med ett leende ansikte, perfekt för att visa din glada sida på banan.
 • Rusty Stitches Knäskydd: Dessa är inte bara knäpuckar utan även knä- och armbågsskydd, vilket ger ett mer omfattande skydd.
 • OXFORD Knäpuckar Ghost: Med en spöklik design är dessa puckar ett utmärkt val för förare som vill sticka ut.
 • RST Knapuckar Factory: Dessa puckar är designade för racing och erbjuder utmärkt slitstyrka och grepp.

Skötsel och Underhåll av Knäpuckar

För att dina knäpuckar ska hålla längre är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Efter varje åktur bör du rengöra puckarna från smuts och grus. Förvara dem i en torr och sval plats för att förhindra att materialet bryts ner. När puckarna börjar visa tecken på slitage är det dags att byta ut dem för att säkerställa att skyddsnivån är på topp.

Sammanfattning

Knäpuckar är en essentiell del av motorcyklistens skyddsutrustning. De skyddar inte bara dina knän, utan ger dig också möjlighet att köra med större självförtroende och precision. Med ett brett utbud av knäpuckar att välja mellan, kan du hitta det perfekta skyddet som passar din körstil och personliga smak. Kom ihåg att regelbundet kontrollera och underhålla dina knäpuckar för att säkerställa att de alltid ger bästa möjliga skydd.

Vanliga frågor om Skydd - Knäpuckar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är knäpuckar och varför behöver jag dem för motorcykelkörning?
Knäpuckar är skydd som fästs på utsidan av motorcykelbyxorna vid knäna och används för att skydda knäna vid kontakt med vägbanan, särskilt under aggressiv körning eller racing. De är viktiga för att minska risken för skador och för att ge dig möjlighet att köra med högre konfidens och prestanda.
Hur vet jag vilken storlek på knäpuckar jag ska välja från MotoAction.se?
Storleken på knäpuckar beror på passformen på dina motorcykelbyxor och dina personliga preferenser. Det är viktigt att välja knäpuckar som täcker hela knäområdet och sitter bekvämt utan att begränsa rörelsefriheten. MotoAction.se erbjuder detaljerade storleksguider och vårt kundtjänstteam kan hjälpa dig att hitta rätt storlek.
Kan jag byta ut knäpuckarna på mina motorcykelbyxor?
Ja, de flesta knäpuckar är utbytbara och kan enkelt tas bort och ersättas när de är slitna. MotoAction.se erbjuder ett urval av ersättningsknäpuckar som passar olika modeller av motorcykelbyxor.
Är det möjligt att få personlig rådgivning vid val av knäpuckar på MotoAction.se?
Absolut, hos MotoAction.se värdesätter vi personlig service. Du kan kontakta vår kundtjänst via telefon, e-post eller chatt för att få hjälp med att välja rätt knäpuckar för dina behov och din körstil.
Vilka material är bäst för knäpuckar och varför?
Knäpuckar tillverkas vanligtvis i hårdplast, kompositmaterial eller läder. Hårdplast är slitstarkt och ger bra glidförmåga, medan kompositmaterial kan erbjuda en kombination av hållbarhet och lätt vikt. Läderknäpuckar kan erbjuda en klassisk look och känsla. Valet av material beror på personliga preferenser och typen av körning du planerar att göra.
Hur länge håller knäpuckar från MotoAction.se?
Livslängden på knäpuckar beror på flera faktorer, inklusive körstil, frekvens av användning och typ av vägytor. Knäpuckar från MotoAction.se är designade för att vara hållbara och ge maximalt skydd, men vi rekommenderar regelbunden kontroll och utbyte vid tecken på överdriven slitage.
Finns det olika typer av knäpuckar för olika typer av motorcykelkörning?
Ja, det finns knäpuckar som är speciellt designade för olika typer av körning, som racing, touring eller street riding. Racingknäpuckar är ofta tjockare och mer slitstarka för att hantera höga hastigheter och aggressiv körning, medan touringknäpuckar kan vara mer fokuserade på komfort och mångsidighet.
Erbjuder MotoAction.se knäpuckar med olika design och färger?
Ja, MotoAction.se har ett brett sortiment av knäpuckar i olika design och färger. Detta gör det möjligt för dig att anpassa din utrustning och matcha med din motorcykel eller personliga stil.
Är knäpuckar från MotoAction.se certifierade för säkerhet?
MotoAction.se erbjuder knäpuckar som uppfyller gällande säkerhetsstandarder och är certifierade för att ge skydd vid motorcykelkörning. Vi samarbetar med ledande tillverkare som följer strikta säkerhetskrav för att säkerställa att våra kunder får tillgång till högkvalitativa skyddsprodukter.
Hur tar jag hand om mina knäpuckar för att förlänga deras livslängd?
För att förlänga livslängden på dina knäpuckar bör du rengöra dem regelbundet med en mjuk trasa och lämpligt rengöringsmedel. Undvik att utsätta dem för extrema temperaturer och förvara dem på en torr plats när de inte används. Kontrollera även regelbundet för skador och byt ut dem vid behov.