0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

MC Skydd - Skydda Dig Själv på Vägen

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

MC Skydd - En Oumbärlig Del av Motorcykelutrustningen

Att köra motorcykel är en passion och en livsstil för många. Det ger en känsla av frihet och spänning som få andra transportmedel kan erbjuda. Men med denna frihet kommer också ett ansvar - ansvaret att skydda sig själv. MC skydd är en kritisk del av motorcykelutrustningen som hjälper till att minska risken för skador vid olyckor eller fall. I denna kategori hittar du allt från knäpuckar och ryggskydd till höftskydd och armbågsskydd, alla designade för att ge dig bästa möjliga skydd när du är ute på vägarna.

Knäpuckar - För Aktiv Körning och Skydd

Knäpuckar är essentiella för dig som kör aktivt och ofta lutar dig i kurvorna. De är inte bara en del av din racingutrustning utan även ett skydd som tar upp stötar och skrap vid kontakt med asfalten. Exempelvis erbjuder RST Knäpuckar en hög nivå av skydd och är tillverkade i hållbara material som tål att slitas på banan. RST Knäpuck Factory Reverse är ett populärt val bland förare som söker både funktion och stil.

Ryggskydd - En Ryggrad i Ditt Skydd

Ryggskydd är kanske det viktigaste skyddet för en motorcyklist. De är designade för att skydda din ryggrad, en av de mest känsliga delarna av kroppen, vid en olycka. Alpinestars Ryggskydd Nucleon KR-1 Celli är ett exempel på ett avancerat ryggskydd som kombinerar komfort och skydd. Det är viktigt att välja ett ryggskydd som passar bra och inte begränsar din rörlighet.

Höftskydd - Skyddar Vid Sidokollisioner

Höftskydd är viktiga för att skydda dina höfter och inre organ vid en olycka. De är ofta integrerade i motorcykelbyxor eller kan köpas separat för att lägga till i befintliga byxor. FORCEFIELD Höftskydd Isolator 2 erbjuder högabsorberande skydd och är designade för att vara bekväma under långa körpass.

Armbågsskydd - För Extra Skydd av Dina Leder

Armbågsskydd är viktiga för att skydda dina armbågar från skrap och stötar. De är särskilt användbara för off-road körning där risken för att falla är högre. ICON Armbågsskydd Field Armor™ Sleeve är ett exempel på armbågsskydd som erbjuder både skydd och flexibilitet.

Vad Ska Man Tänka på När Man Väljer MC Skydd?

  • Passform: Ett skydd som inte passar ordentligt kan vara obekvämt och till och med farligt. Se till att prova skydden och att de sitter bra på din kropp.
  • Material: Skydden ska vara tillverkade i slitstarka och absorberande material som kan ta upp kraften från en stöt.
  • Certifiering: Sök efter skydd som är CE-märkta, vilket innebär att de uppfyller EU:s säkerhetsstandarder.
  • Typ av körning: Anpassa ditt val av skydd efter vilken typ av körning du utför. Off-road körning kräver till exempel annan typ av skydd än landsvägskörning.

Varför Välja Det Ena Skyddet Över Det Andra?

Det finns många faktorer som spelar in när du väljer rätt MC skydd. Förutom de ovan nämnda punkterna om passform, material och certifiering, bör du också överväga dina personliga behov och preferenser. Vissa förare föredrar maximalt skydd medan andra prioriterar rörlighet och komfort. Det är också viktigt att tänka på hur skydden kommer att fungera med resten av din utrustning. Kom ihåg att det bästa skyddet är det som du faktiskt använder, så välj något som du känner dig bekväm med och som uppmuntrar dig att bära det varje gång du kör.

Slutsats

Att investera i kvalitativa MC skydd är en av de viktigaste åtgärderna du kan göra för din säkerhet på vägen. Oavsett om du är en erfaren förare eller nybörjare, är det viktigt att inte kompromissa med skyddet. Utforska vårt sortiment av MC skydd och hitta de produkter som bäst passar dina behov och din körstil. Kom ihåg att säkerheten alltid kommer först!

Vanliga frågor om MC-Skydd

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av MC-skydd bör jag ha när jag kör motorcykel?
När du kör motorcykel är det viktigt att skydda hela kroppen. Du bör ha en hjälm, ryggskydd, bröstskydd, axel- och armbågsskydd, höft- och knäskydd samt handskar och stövlar som är avsedda för MC-åkning.
Är det lagkrav på att använda MC-skydd i Sverige?
I Sverige är det lagkrav på att bära hjälm när du kör motorcykel, men det finns inga specifika lagkrav på övriga kroppsskydd. Trots detta är det starkt rekommenderat att använda fullständig skyddsutrustning för din egen säkerhet.
Hur vet jag vilken storlek på MC-skydd jag ska välja?
För att välja rätt storlek på dina MC-skydd bör du mäta din kropp enligt tillverkarens storleksguide. Det är viktigt att skydden sitter bekvämt och inte glider runt, samtidigt som de inte får vara för åtsittande och begränsa din rörlighet.
Kan jag använda skid- eller snowboardskydd som MC-skydd?
Skid- och snowboardskydd är inte designade för de krafter och slitage som kan uppstå vid motorcykelkörning. Det är därför rekommenderat att använda skydd som är specifikt utformade för MC-åkning för bästa möjliga skydd.
Hur ofta bör jag byta ut mitt MC-skydd?
MC-skydd bör bytas ut om de har varit med om en olycka eller om de visar tecken på slitage som kan påverka deras skyddsförmåga. Det är också bra att regelbundet kontrollera skydden för att säkerställa att de fortfarande erbjuder maximalt skydd.
Vad är CE-märkning på MC-skydd och varför är det viktigt?
CE-märkning indikerar att MC-skyddet uppfyller EU:s säkerhetskrav och standarder. Det är viktigt att välja CE-märkta skydd för att försäkra dig om att skyddet har genomgått rigorösa tester och erbjuder en god skyddsnivå.
Kan jag tvätta mitt MC-skydd?
Många MC-skydd har avtagbara och tvättbara innerfoder eller insatser. Kontrollera tillverkarens instruktioner för specifika tvättråd för att inte skada skyddets material eller försämra dess skyddsegenskaper.
Vilken skillnad gör det att ha MC-skydd vid en olycka?
Att ha MC-skydd kan göra en stor skillnad vid en olycka genom att absorbera och fördela kraften från en smäll, vilket minskar risken för allvarliga skador. Skydden är designade för att skydda kroppens mest utsatta delar.
Finns det MC-skydd som är anpassade för olika väderförhållanden?
Ja, det finns MC-skydd som är anpassade för olika väderförhållanden, inklusive ventilerade skydd för varma dagar och isolerade skydd för kallare klimat. Det är viktigt att välja skydd som passar de förhållanden du oftast kör i.