0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

MC-skor för maximal komfort och säkerhet

Kampanjer
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

MC-skor för alla typer av motorcyklister

Att köra motorcykel är inte bara en transportform, det är en livsstil och ett uttryck för frihet. Men för att kunna njuta fullt ut av upplevelsen krävs rätt utrustning, och en av de viktigaste delarna i en motorcyklists garderob är MC-skor. MC-skor är designade för att ge skydd, komfort och stabilitet både på och av motorcykeln. I denna text kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att välja rätt MC-skor för dina behov.

Vad ska man tänka på när man väljer MC-skor?

När du väljer MC-skor är det viktigt att tänka på flera faktorer:

  • Skydd: Skorna bör ha förstärkningar vid tårna, hälen och anklarna för att skydda mot slag och skrap.
  • Vattentäthet: Om du kör i varierande väderförhållanden kan vattentäta skor som Drystar-teknologin från Alpinestars vara ett bra val.
  • Material: Läder eller avancerade syntetmaterial erbjuder hållbarhet och skydd.
  • Design: Välj en modell som passar din körstil och personliga smak.
  • Komfort: Skorna bör vara bekväma både för körning och gång.
  • Storlek: Korrekt storlek är avgörande för komfort och funktion.

Alpinestars MC-Skor - En kombination av stil och funktion

Alpinestars är ett av de ledande märkena inom MC-kläder och skor, och deras produkter är kända för hög kvalitet och innovativ design. Låt oss titta närmare på några av deras populära modeller:

Alpinestars MC-Skor Fastback v2 Drystar

Fastback v2 Drystar är en sportig sko som erbjuder både stil och skydd. Med Drystar-teknologin är skon vattentät, vilket gör den idealisk för året-runt-bruk. Förstärkningar vid tårna, hälen och anklarna ger utmärkt skydd, medan den avancerade gummisulan ger bra grepp på olika underlag.

Alpinestars MC-Skor Faster-3 Drystar

Faster-3 Drystar är en lätt och ventilerad sko som passar perfekt för varmare dagar. Den har samma Drystar-vattentäthet och skyddande egenskaper som Fastback v2, men med en mer aggressiv design och förbättrad ventilation.

Alpinestars MC-Skor Sektor Vattentät

Sektor är en mer casual sko som inte kompromissar med skyddet. Den vattentäta konstruktionen håller fötterna torra, och den integrerade stötdämpningen i sulan ger extra komfort under långa turer.

Alpinestars MC-Skor J-Cult Drystar

J-Cult Drystar är en stilren sko som passar bra för stadskörning. Den har en diskret design som liknar en vanlig sneaker, men med alla de skyddande egenskaperna som en MC-sko bör ha.

Alpinestars MC-Skor CR-6 Drystar

CR-6 Drystar är en robust och mångsidig sko som är designad för äventyrskörning. Den har extra skydd och en sula som är anpassad för både körning och gång i svår terräng.

Varför välja MC-skor över vanliga skor?

Det kan vara frestande att köra med vanliga skor, men MC-skor erbjuder specifika fördelar som är viktiga för säkerheten:

  • De är designade för att skydda fötter och anklar vid olyckor.
  • De har ofta non-slip-sulor för bättre grepp på fotpinnarna.
  • De är tillverkade av material som tål nötning vid skrap mot asfalt.
  • De har ofta reflekterande detaljer för bättre synlighet.

Att tänka på för kvinnliga motorcyklister

För kvinnliga motorcyklister finns det specifika MC-skor som är anpassade efter kvinnors anatomi. Alpinestars MC-Skor Dam Faster 3 är ett exempel på en sko som kombinerar feminin design med alla nödvändiga skyddsfunktioner.

Slutord

Att investera i ett par kvalitativa MC-skor är en viktig del av din säkerhetsutrustning. Oavsett om du föredrar sportiga, casual eller äventyrsinriktade skor finns det en modell som passar din stil och dina behov. Kom ihåg att alltid prova skorna med de strumpor du planerar att använda och att gå runt i dem för att säkerställa rätt passform och komfort.

Med rätt MC-skor kan du njuta av din motorcykeltur med ökad säkerhet och komfort, oavsett väder och vägunderlag. Välj ett par som speglar din personlighet och som ger dig det skydd och den komfort du behöver för att kunna fokusera på vägen och upplevelsen.

Vanliga frågor om MC-Skor

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka funktioner är viktiga att tänka på när man köper MC-skor?
När du köper MC-skor är det viktigt att tänka på skydd för fotleder och tår, halkfria sulor, vattentäthet, och att de är bekväma för både körning och gång. Dessutom bör de ha förstärkningar på utsatta områden och vara tillverkade i slitstarka material.
Är det nödvändigt med speciella MC-skor eller kan jag använda vanliga kängor?
Det är rekommenderat att använda speciella MC-skor eftersom de är designade för att ge bättre skydd och komfort under körning. De har ofta förstärkningar och material som är anpassade för motorcykelåkningens specifika krav.
Hur vet jag vilken storlek på MC-skor jag ska välja?
För att välja rätt storlek på MC-skor bör du mäta din fot och jämföra med storleksguiden som finns tillgänglig. Tänk på att vissa modeller kan vara små eller stora i storleken, så läs gärna recensioner eller fråga kundtjänst om råd.
Kan MC-skor användas i alla väderförhållanden?
Många MC-skor är designade för att klara olika väderförhållanden och det finns modeller som är vattentäta. För extremt väder kan det dock vara bra att investera i skor som är specifikt anpassade för varma eller kalla förhållanden.
Hur tar jag hand om mina MC-skor för att de ska hålla längre?
För att dina MC-skor ska hålla längre bör du rengöra dem regelbundet, använda lämpliga skovårdsprodukter, undvika att torka dem på direkt värme och förvara dem på ett torrt ställe när de inte används.
Finns det MC-skor som passar för både män och kvinnor?
Ja, det finns unisexmodeller av MC-skor som är designade för att passa både män och kvinnor. Det är dock viktigt att prova skorna för att säkerställa att de passar just din fotform.
Vad skiljer en touring MC-sko från en racing MC-sko?
Touring MC-skor är ofta mer fokuserade på komfort och mångsidighet för långa körsträckor, medan racing MC-skor är designade för prestanda och skydd vid höga hastigheter och aggressiv körning på bana.
Är det möjligt att få MC-skor med extra bred läst?
Ja, vissa tillverkare erbjuder MC-skor med extra bred läst för de som behöver mer utrymme. Det är viktigt att kontrollera produktbeskrivningen eller fråga kundtjänst om sådana alternativ finns tillgängliga.
Hur viktigt är det med vattentäta MC-skor?
Vattentäta MC-skor är mycket viktiga om du planerar att köra i regniga förhållanden eller vill ha extra skydd mot väta. De hjälper till att hålla fötterna torra och ökar komforten under körning.
Kan jag returnera MC-skor om de inte passar?
Ja, de flesta återförsäljare erbjuder returrätt på MC-skor under en viss period, förutsatt att de är oanvända och returneras i originalförpackningen. Kontrollera returpolicyn innan köp för att vara säker på villkoren.