0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Regnkläder för MC-förare

Kampanjer
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Varför Regnkläder är Essentiella för MC-åkare

Att köra motorcykel innebär en frihetskänsla som är svår att överträffa. Men med friheten följer också en utsatthet för väder och vind. Regnkläder är därför en oumbärlig del av MC-åkarens utrustning. De skyddar inte bara mot regn och rusk utan bidrar även till en säkrare och mer komfortabel färd, oavsett väderförhållanden.

Att Tänka på När du Väljer Regnkläder för MC

  • Vattentäthet: Det är avgörande att regnkläderna är helt vattentäta för att stå emot kraftiga regnskurar.
  • Andningsförmåga: För att undvika kondens inuti kläderna bör de vara andningsaktiva.
  • Synlighet: Många regnkläder kommer i neongula färger eller med reflekterande detaljer för att öka synligheten i dåligt väder.
  • Passform: Regnkläderna bör sitta bekvämt över dina vanliga MC-kläder och inte begränsa din rörlighet.
  • Packbarhet: Eftersom vädret kan ändras snabbt är det praktiskt om regnkläderna är lätta att packa ner och ta med.

De Olika Typerna av Regnkläder för MC

Det finns flera olika typer av regnkläder att välja mellan, beroende på dina behov och preferenser:

Regnställ

Regnställ är en populär lösning som ofta består av en jacka och byxor. De är designade för att bäras över dina vanliga MC-kläder och är vanligtvis tillverkade i lätt material som är enkelt att ta på och av.

Regnjackor

Regnjackor är ett bra val för de som söker ett lättare skydd som snabbt kan tas på vid behov. De kan kombineras med vattentäta byxor för fullständigt skydd.

Fotbrunnsskydd

För de som kör skoter eller vill ha extra skydd för benen finns det speciella fotbrunnsskydd som effektivt stänger ute regn och vind.

Produktexempel i Kategorin

OXFORD Regnställ Neongul

OXFORD Regnställ Neongul är ett utmärkt val för den som vill vara synlig och torr under regniga dagar. Detta regnställ är inte bara vattentätt utan har även reflekterande detaljer för ökad säkerhet.

RST Regnställ 1801 Waterproof Svart/Gul

RST Regnställ 1801 Waterproof kombinerar funktionalitet med stil. Det svarta tyget med gula detaljer ger en modern look samtidigt som det håller dig torr och bekväm.

OJ Regnkläder Compact Lined Svart

OJ Regnkläder Compact Lined är designade för att ge ett fullständigt skydd mot regn. De är fodrade för extra värme och komfort under kyligare dagar.

OJ Regnjacka Compact Svart

För de som föredrar en separat jacka är OJ Regnjacka Compact ett smart val. Den är lätt att bära med sig och snabb att ta på när himlen öppnar sig.

OJ Benskydd PRO

OJ Benskydd PRO är ett innovativt skydd för dig som kör skoter eller vill ha extra skydd för benen. De är enkla att montera och ger ett effektivt skydd mot regn och rusk.

Sammanfattning

Att investera i bra regnkläder är en smart åtgärd för alla MC-åkare. Det ökar inte bara komforten utan även säkerheten på vägarna. Med rätt regnkläder kan du njuta av din motorcykeltur, oavsett väder. Tänk på att välja kläder som är vattentäta, andningsaktiva och synliga. Och kom ihåg att alltid ha dem nära till hands, för i Sverige kan vädret skifta snabbt.

Vanliga frågor om Regnkläder

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av regnkläder för MC finns tillgängliga?
Vi erbjuder ett brett sortiment av MC-regnkläder, inklusive regnjackor, regnbyxor och helkroppsregnställ som är speciellt designade för att hålla dig torr och bekväm under körning i regniga förhållanden.
Är MC-regnkläder andningsbara?
Ja, många av våra regnkläder för MC är tillverkade av andningsbara material som tillåter fukt att ventileras ut samtidigt som de skyddar mot regn, vilket ger en bekväm körupplevelse även under längre turer.
Hur väljer jag rätt storlek på regnkläder för MC?
För att välja rätt storlek på dina MC-regnkläder, mät din kropp och jämför med storleksguiden på vår hemsida. Tänk på att regnkläder ofta ska kunna bäras ovanpå dina vanliga MC-kläder, så det kan vara en god idé att välja en något större storlek för komfort och rörelsefrihet.
Kan regnkläder för MC användas året runt?
Absolut, våra regnkläder är designade för att ge skydd mot regn och rusk och kan användas året runt. För kallare väder kan du komplettera med lämpliga lager av termokläder under.
Hur tar jag hand om mina MC-regnkläder för att förlänga deras livslängd?
För att dina regnkläder ska hålla längre, rengör dem regelbundet enligt tvättråden, undvik att förvara dem våta eller ihoptryckta och häng upp dem för att torka efter användning.
Är det säkert att bära regnkläder för MC under körning?
Ja, säkerheten är viktig för oss och våra MC-regnkläder är designade för att vara säkra och funktionella under körning. De har ofta reflekterande detaljer för ökad synlighet och är tillverkade i slitstarka material.
Finns det regnkläder för MC som är lätta att ta på och av?
Ja, vi har regnkläder med praktiska funktioner som snabba dragkedjor, justerbara öppningar och elastiska inslag som gör dem enkla att ta på och av, även när du är på språng.
Hur viktigt är det med reflekterande detaljer på MC-regnkläder?
Reflekterande detaljer är mycket viktiga för din säkerhet, särskilt under dåliga väderförhållanden då synligheten är lägre. Vi rekommenderar att du väljer regnkläder med reflekterande element för att öka din synlighet för andra trafikanter.
Kan jag få regnkläder för MC i olika färger?
Ja, vi erbjuder regnkläder i olika färger och mönster. Att välja en ljusare färg kan öka din synlighet ytterligare under regniga och mörka förhållanden.
Erbjuder ni regnkläder för MC som är kompatibla med ryggskydd?
Många av våra regnkläder är designade för att vara kompatibla med ryggskydd och andra skyddande inslag som du kan ha på din vanliga MC-utrustning.