0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Snygga och säkra MC-hjälmar

Kampanjer

Sida 1 av 3

1 2 3

MC hjälmar som är säkra och CE godkända.

När det är dags att välja hjälm så gäller det att du funderar på vad som är viktigaste för dig. Är det att den har en låg vikt, är öppningsbar, har ett inbyggt solvisir, bra pris, funktionsduglig eller att hjälmen har ett häftigt utseende. Oavsett vilket du är ute efter har vi ett stort utbud av exempelvis öppningsbara hjälmar och med eller utan inbyggt solvisir, vi har hjälmar för alla körstiler och typer av MC. Våra hjälmar finns naturligtvis i olika storlekar och går att få med tvättbar inredning.
Letar du efter något speciellt varumärke? Vi har fler än 25 olika kända tillverkare. Vid köp över 1 000 kronor är det fri frakt som gäller och vi har snabba leveranser samt har öppet köp i 90 dagar. Tillika får du gratis storleksbyte av MC-hjälm vilket gör att du får den allra bästa passformen. Du hittar alltså några av de bästa hjälmarna någonsin hos oss!

 

Godkända hjälmar

Det har ingen betydelse om du köper en öppen MC-hjälm eller någon annan typ av hjälm hos oss så är den CE-godkänd. Vilket innebär att alla våra hjälmar är godkända att använda när du kör på vägarna eller håller på med någon motorsport. Det är viktigt för dig att din hjälm är godkänd oavsett vart du köper den då dessa garanterar att du är säkrare och tryggare när du kör snabbt.

 

Vilka typer av MC-hjälmar finns det?

I vårt hjälmutbud hittar du flera olika typer av MC-hjälmar, vilket gör att du hittar med all säkerhet en hjälmtyp som passar dig och ditt behov. 
Integralhjälm - Integralhjälmar är den mest populära och vanligaste MC-hjälm som du ser de flesta MC-förare bära. Hjälmen erbjuder dig de allra bästa säkerheten eftersom den kapslar in hela ditt huvud. Visserligen är ditt huvud väl skyddat men en integralhjälm innebär att den inte bara blir tyngre och tystare, utan också varmare jämfört med om du skulle bära en hjälm som är öppen. Visiret är integrerat med hjälmen, men det går att lyfta på. För att äta eller dricka behöver du ta av dig hjälmen. 

Öppen hjälm

- En öppen hjälm ger dig inget skydd framför ditt ansikte, men ger dig en betydligt större frihetskänsla. När du kör kommer det innebära att du känner svalka och samtidigt kan du prata med din eventuella passagerare utan några som helst problem. En öppen MC-hjälm går att få antingen med eller utan visir (skyddsglas). Använder du inte något visir rekommenderas du att använda någon typ av skydd för dina ögon för att slippa risken att få flygande insekter eller stenskott i ögonen. Det gör nämligen ont att få något i ögat när du kör.

Öppningsbar hjälm

- En öppningsbar hjälm är en kombination av en integral och öppen hjälm. Du får egenskaperna som en integralhjälm har, samtidigt som du kan öppna hjälmen antingen för att få svalka, äta/dricka eller för att prata med andra. Du väljer alltså själv om du vill ha en sluten eller öppen hjälm. Låter som en bra lösning eller hur, men det nackdelen med sådana hjälmar är att öppningsbara hjälmar blir något tyngre och dyrare jämfört med andra typer av hjälmar.

Adventure hjälm

- En Adventure-hjälm är en blandning av en integralhjälm som ger dig ett ordentlig skydd för ditt huvud och samtidigt som det är en crosshjälm med en vikt som är lägre. Håller du på med motorsport så kan detta vara en lösning för dig då du är garanterad skydd för dig huvud men slipper den tunga vikten. 

Jethjälm

- En jethjälm är en hjälm som är öppen och inte har något hakskydd. Fördelarna med en jethjälm är att du får en frihetskänsla när du kör som innebär mer luft och att synfältet blir bredare, samtidigt som vikten inte blir speciellt hög. Nackdelen med denna typ av MC-hjälm är att du inte ha något skydd för din haka och övriga ansiktet speciellt om du inte har ett visir, samt kan upplevas som mer bullriga.  Det är många som har börjat använda denna typ av hjälm igen tack vare Retro- och Classic-vågen. Perfekt för dig som kör motorcyklar av äldre modeller. 

 

Tillbehör och funktioner i samband med val av MC-hjälm

Det finns några saker som du bör ha i åtanken i samband när det är dags att välja en MC-hjälm och vilka egenskaper de har. Här kan du ser du några av de sakerna som du behöver tänka på innan du köper en hjälm. 
Fundera på vilken typ av spänne du vill ha, ett snabbspänne eller dubbel D-spänne. Vilken komfort du är ute efter: om MC-hjälmen ska ha ventilering, vara ljudisolerad, vilken vikt och om den ska vara aerodynamisk. Användbarheten har också en stor betydelse. Du behöver bestämma dig för vilken färg visiret ska ha, om det ska finna sol- och/eller imskydd, vara utbytbart, ha ett anti-bakteriellt innanmätet och ha en Bluetooth som är inbyggd. 

Hitta hjälmen hos oss

När du väl har valt vilken typ av hjälm du vill ha och vilka typer av funktioner den ska ha, kan du börja botanisera bland vårt utbud av MC-hjälmar i en passande prisklass. Du hittar hjälmar av ett flertal kända varumärken och kundtjänsten finns tillgänglig för att guida dig genom ditt köp av hjälm. Vilket innebär att du får en hjälm med den bästa passformen och uppfyller dina behov!
 

Att ha hjälm när man kör motorcykel är helt enkelt ett måste. Skulle man inte ha det och ramla av vägen, då slutar det inte bra. En MC-hjälm behöver dessutom inte kosta skjortan, hos oss hittar du ett stort utbud av hjälmar som passar alla olika storleksformer och stilar. Det finns många olika märken att välja mellan och hjälmarna finns i olika storlekar, vilket gör så att de passar både kvinnor och män.

Vanliga frågor om MC-Hjälmar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Skyddar en billig hjälm lika bra som en dyr?
✓ Billiga hjälmar genomgår samma test och har samma krav som en dyr hjälm, skillnaden ligger i vikt, aerodynamik, komfort, byggkvalite, material och design.
När ska jag köpa ny hjälm?
✓ Vi rekommenderar att du köper ny hjälm senast efter 5 år men är hjälmen sliten och flitigt använd så gäller ej 5 års regeln. Har hjälmen varit med i en olycka eller mottagit stötar och slag på annat sätt ska den alltid bytas ut! Köp ej begagnad mc-hjälm! Tänk även på att kontrollera funktionen hos spännen och remmar med jämna mellanrum.
Varför ska jag köpa en dyr hjälm?
✓ En mc hjälm som kostar lite mer i rätt storlek har bättre passform och lägre vikt. MC åkandet blir mycket roligare när du knappt märker att du har en hjälm på dig. Låg vikt och rätt passform motverkar huvudvärk och stel nacke. När du handlar en mc hjälm med hög kvalité så gör du samtidigt en investering i ditt egna välbefinnande. Du får alltid gratis storleksbyten vid köp av hjälm så du kan va säker på att du hittar rätt passform utan extra kostnad.
Hur vet jag vilken storlek på MC-hjälm jag ska välja?
För att hitta rätt storlek på din MC-hjälm bör du mäta omkretsen av ditt huvud strax ovanför öronen och jämföra måttet med storleksguiden som finns tillgänglig. Det är viktigt att hjälmen sitter åt utan att trycka för att säkerställa maximalt skydd och komfort.
Är det viktigt med ventilation i en MC-hjälm?
Ja, god ventilation i en MC-hjälm är viktig för att hålla huvudet svalt och för att minska imbildning på visiret. En hjälm med bra ventilation förbättrar komforten under längre turer och varma dagar.
Kan jag använda en öppen hjälm för all typ av MC-körning?
En öppen hjälm ger mindre skydd än en fullface-hjälm och rekommenderas främst för stadskörning eller låga hastigheter. För höghastighetskörning eller längre turer är en fullface-hjälm att föredra för bästa skydd.
Vad är skillnaden mellan en integralhjälm och en modulhjälm?
En integralhjälm är en fast hjälm utan rörliga delar, vilket ger ett bra skydd. En modulhjälm har en uppfällbar front, vilket ger flexibilitet och komfort, men kan vara något tyngre och mindre skyddande vid en frontalkollision.
Hur rengör jag min MC-hjälm på bästa sätt?
För att rengöra din MC-hjälm, använd en mjuk trasa och milt rengöringsmedel för utsidan. För insidan, ta ur och tvätta foderet enligt tillverkarens instruktioner. Undvik starka kemikalier och slipande material som kan skada hjälmen.
Är det möjligt att byta visir på MC-hjälmen?
Ja, de flesta MC-hjälmar tillåter att du byter visir. Detta är användbart om visiret är repigt eller om du vill anpassa hjälmen för olika ljusförhållanden med till exempel ett mörkt eller speglat visir.
Vad innebär det att en MC-hjälm är godkänd enligt ECE 22.05?
ECE 22.05 är en europeisk säkerhetsstandard som anger krav på stötdämpning, remmens hållfasthet och synfält. En hjälm som är godkänd enligt ECE 22.05 har genomgått rigorösa tester och uppfyller de säkerhetskrav som ställs för användning på väg.
Kan jag montera en kommunikationsenhet på min MC-hjälm?
Många MC-hjälmar är förberedda för eller kompatibla med kommunikationsenheter, vilket gör det möjligt att enkelt montera en enhet för att kommunicera med andra förare eller lyssna på musik. Kontrollera hjälmens specifikationer för att se om den är anpassad för detta.