0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

MC Skinnställ - Skydd och Stil för Varje Åktur

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

MC Skinnställ - En Kombination av Säkerhet och Komfort

Att köra motorcykel är inte bara ett transportmedel, det är en livsstil och en passion. För att fullt ut kunna njuta av varje åktur är det viktigt att ha rätt utrustning, och ett skinnställ är en central del av varje motorcyklists garderob. Skinnställ erbjuder en unik kombination av skydd, komfort och stil som gör dem till ett självklart val för både erfarna förare och nybörjare.

Vad är ett MC Skinnställ?

Ett MC skinnställ är en typ av skyddsklädsel som är speciellt framtagen för motorcyklister. De är oftast tillverkade av högkvalitativt läder, vilket ger utmärkt slitstyrka och skydd vid fall. Skinnställen är designade för att passa kroppen tätt, vilket minimerar risken för att tyget fastnar eller fladdrar i vinden, samtidigt som det ger en aerodynamisk fördel.

Fördelar med Skinnställ

  • Skydd: Lädret är ett tåligt material som kan skydda din kropp vid skrap och fall.
  • Hållbarhet: Ett väl underhållet skinnställ kan hålla i många år och blir ofta mer bekvämt över tid.
  • Stil: Skinnställ finns i många olika stilar och färger, så du kan hitta ett som passar din personliga smak.
  • Komfort: Moderna skinnställ är utrustade med ventilation och stretchpaneler för ökad komfort och rörlighet.

Att Tänka på När du Väljer Skinnställ

När du ska välja ett skinnställ är det viktigt att tänka på flera faktorer för att hitta rätt modell för dina behov. Storlek och passform är avgörande för komfort och skydd. Ett för stort ställ kan fladdra och minska skyddet, medan ett för litet kan vara obekvämt och begränsa din rörlighet. Det är också viktigt att tänka på säkerhetsfunktioner som CE-godkända skydd för knän, armbågar och rygg. Andra faktorer att överväga inkluderar ventilation, möjlighet till att integrera ryggskydd och om stället är anpassat för att använda med en airbag-vest.

Populära Varumärken och Modeller

Det finns många varumärken som erbjuder högkvalitativa skinnställ, och två av de mest populära är RST och Alpinestars. Dessa varumärken är kända för sin höga kvalitet, innovativa design och säkerhetsfunktioner.

RST Skinnställ

RST är ett varumärke som erbjuder ett brett utbud av skinnställ, från instegsmodeller till avancerade racingställ. Modeller som RST Skinnställ S1 CE och Tractech EVO 4 CE är populära val bland motorcyklister. Dessa ställ är utrustade med CE-godkända skydd och är tillverkade av premiumläder för maximalt skydd och hållbarhet.

Alpinestars Skinnställ

Alpinestars är en annan ledande tillverkare av MC-kläder och deras skinnställ är inget undantag. Modeller som Missile Tech Air och GP Plus v3 erbjuder avancerade säkerhetsfunktioner som Tech-Air® kompatibilitet, vilket är Alpinestars egna airbag-system. Dessa ställ är designade för att ge optimal rörlighet och komfort utan att kompromissa med skyddet.

IXS Skinnställ

IXS är ett varumärke som kanske inte är lika känt som RST och Alpinestars, men de erbjuder högkvalitativa skinnställ till konkurrenskraftiga priser. IXS Skinnställ Sports Suit RS-1000 är ett exempel på ett skinnställ som kombinerar stil, komfort och skydd till ett attraktivt pris.

Skötsel och Underhåll av Skinnställ

För att ditt skinnställ ska hålla sig i toppskick över tid är det viktigt med regelbundet underhåll. Rengöring bör göras med produkter som är speciellt anpassade för läder. Det är också viktigt att behandla stället med läderbalsam för att bibehålla dess smidighet och skyddande egenskaper. Förvara ditt skinnställ på ett torrt och svalt ställe när det inte används.

Slutsats

Att investera i ett högkvalitativt skinnställ är en viktig del av att vara motorcyklist. Det ger inte bara nödvändigt skydd, utan också en känsla av stil och identitet på vägen. Oavsett om du är ute efter ett instegsmodell eller ett avancerat racingställ, finns det alternativ som passar alla behov och budgetar. Kom ihåg att alltid prova stället ordentligt och se till att det sitter bekvämt och ger rätt skydd innan du ger dig ut på vägarna.

Vanliga frågor om Skinnställ

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är fördelarna med att välja en skinnställ för motorcykelåkning?
Skinnställ erbjuder utmärkt skydd vid fall tack vare materialets höga slitstyrka och förmåga att motstå nötning. Dessutom formar sig lädret efter kroppen för ökad komfort och rörlighet över tid.
Hur tar jag hand om mitt skinnställ för att förlänga dess livslängd?
För att underhålla ditt skinnställ, bör du regelbundet rengöra det med en lämplig läderrengörare och behandla det med läderbalsam. Undvik att förvara det i direkt solljus och se till att det är torrt innan du förvarar det.
Kan jag använda ett skinnställ i alla väderförhållanden?
Skinnställ är bäst i torra förhållanden, men många moderna ställ är behandlade för att vara vattenavvisande. För våta förhållanden rekommenderas det att ha en regnoverall att dra över.
Vilken storlek på skinnställ ska jag välja?
Det är viktigt att välja en storlek som är tajt men ändå bekväm, eftersom lädret kommer att forma sig efter din kropp. Använd storleksguiden och mät dig själv noggrant innan du gör ditt val.
Är det möjligt att få skinnställ med personlig anpassning?
Många tillverkare erbjuder anpassningsbara alternativ för skinnställ, där du kan välja färger, mönster och ibland även lägga till extra skydd.
Vad skiljer ett racingställ från ett vanligt skinnställ?
Ett racingställ är oftast tillverkat av tjockare läder och har extra förstärkningar och skydd på kritiska områden som axlar, armbågar och knän, samt aerodynamiska egenskaper som pucklar på ryggen.
Hur viktigt är det med CE-märkta skydd i ett skinnställ?
CE-märkta skydd är testade och godkända enligt europeiska säkerhetsstandarder, vilket ger en högre nivå av skydd och är starkt rekommenderat för alla motorcyklister.
Finns det skinnställ för alla årstider?
Ja, det finns skinnställ med ventilerande egenskaper för sommaren och isolerade alternativ för kallare väder. Det är dock viktigt att komplettera med lämpliga lager under för optimal komfort.