0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Lås och beslag

Kampanjer
Sida 1 av 10

Sida 1 av 10

1 2 3 ... 8 9 10

Vanliga frågor om Lås och beslag

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av lås och beslag är lämpliga för utomhusbruk?
För utomhusbruk är det viktigt att välja lås och beslag som är tillverkade i material som tål väder och vind, såsom rostfritt stål eller galvaniserat stål. Det är också viktigt att de har en god korrosionsbeständighet och eventuellt en ytbehandling som skyddar mot rost.
Hur väljer jag rätt storlek på hänglåset för mitt behov?
För att välja rätt storlek på hänglåset bör du först mäta tjockleken på bygeln där låset ska sitta. Se även till att bygeln på hänglåset är tillräckligt lång för att kunna gå igenom de punkter som ska låsas samman. Tänk på att ett större hänglås ofta är svårare att bryta upp och därmed ger en högre säkerhet.
Kan jag få lås och beslag med samma nyckel?
Ja, det är möjligt att få lås och beslag som kan öppnas med samma nyckel, vilket kallas för likalåsning. Detta är praktiskt för att minska antalet nycklar du behöver hålla reda på. När du beställer, ange att du önskar likalåsning så ser vi till att dina produkter är kompatibla.
Vad är skillnaden mellan en enkel och en dubbel cylinder i ett lås?
En enkel cylinder i ett lås kan endast låsas och låsas upp från ena sidan, vanligtvis med en nyckel på utsidan och en vred på insidan. En dubbel cylinder kan låsas och låsas upp med nyckel från båda sidor, vilket ger en högre säkerhet men också kräver att man har tillgång till nyckel för att öppna från insidan.
Hur underhåller jag mina lås och beslag för att förlänga deras livslängd?
Regelbunden rengöring och smörjning av lås och beslag är viktigt för att de ska fungera smidigt och hålla längre. Använd en mjuk trasa för att rengöra ytan och en lämplig smörjmedel, som grafitpulver eller silikonspray, för att smörja rörliga delar. Undvik att använda olja som kan dra till sig smuts och damm.
Vad innebär det att ett lås är certifierat?
Ett certifierat lås har genomgått tester och uppfyller vissa standarder för säkerhet och kvalitet. I Sverige finns det certifieringar som SSF 3522 för låscylindrar, vilket innebär att låset har godkänts av Svenska Stöldskyddsföreningen och erbjuder en hög säkerhetsnivå.
Är det möjligt att beställa extra nycklar till mina lås?
Ja, det är ofta möjligt att beställa extra nycklar till dina lås. Detta kan göras genom att ange nyckelnumret som finns på din befintliga nyckel eller lås vid beställning. Kom ihåg att endast auktoriserade nyckeltillverkare bör kopiera säkerhetsnycklar för att upprätthålla låsets säkerhetsnivå.
Hur vet jag om ett hänglås är tillräckligt säkert för mina behov?
För att bedöma säkerheten hos ett hänglås bör du titta på dess klassificering och konstruktion. Ett hänglås med en högre klassificering, till exempel klass 3 eller 4, erbjuder högre säkerhet. Dessutom bör du överväga bygelns tjocklek, låskroppens material och om det har en borrsäker cylinder.