0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Träskruv

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Träskruv

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken typ av tråskruv är bäst för utomhusprojekt?
För utomhusprojekt är det bäst att använda tråskruvar som är rostfria eller har en korrosionsbeständig beläggning, såsom A2- eller A4-rostfritt stål, för att motstå väder och vind.
Hur väljer jag rätt längd på tråskruvar för mitt projekt?
Rätt längd på tråskruven beror på tjockleken på materialen som ska sammanfogas. En bra tumregel är att skruven bör vara minst 2,5 gånger tjockleken på det material som är närmast skruvskallen.
Behöver jag förborra innan jag använder tråskruvar?
För de flesta tråskruvar är förborrning inte nödvändig då de är självborrande. Dock kan förborrning minska risken för att träet spricker, särskilt när du arbetar nära kanten på en träbit.
Kan tråskruvar återanvändas?
Tråskruvar kan återanvändas om de inte är skadade. Kontrollera alltid skruvens gängor och spets för att försäkra dig om att de fortfarande kan ge ett säkert grepp.
Vilket verktyg ska jag använda för att skruva i tråskruvar?
Använd en skruvdragare eller borr med rätt bit för att skruva i tråskruvar. Bitens storlek och form ska matcha skruvens huvud för att undvika att skada skruven eller verktyget.
Finns det någon skillnad mellan tråskruvar för mjukt och hårt trä?
Ja, tråskruvar för hårt trä har ofta en mer aggressiv gänga och en spets som minskar risken för att träet spricker, medan skruvar för mjukt trä kan ha en mindre aggressiv gänga.
Hur vet jag om en tråskruv är av hög kvalitet?
Högkvalitativa tråskruvar är vanligtvis tillverkade av starka material som rostfritt stål och har en jämn och tydlig gänga, en hållbar beläggning och en välformad skruvskalle.
Vad betyder beteckningarna på tråskruvspaketet?
Beteckningarna på ett tråskruvspaket anger vanligtvis skruvens dimensioner, gängtyp, huvudform och material. Till exempel kan '4,5x50 mm Torx A2' betyda att skruven är 4,5 mm i diameter, 50 mm lång, har en Torx-skalle och är gjord av A2 rostfritt stål.