0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Brotschar

Sida 1 av 1

Vanliga frågor om Brotschar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av brotschar finns tillgängliga för verktyg?
Det finns flera typer av brotschar för verktyg, inklusive HSS-brotschar, koboltbortschar, titanbelagda brotschar och karbidbortschar. Varje typ är anpassad för olika material och användningsområden.
Hur väljer jag rätt brotsch för mitt projekt?
För att välja rätt brotsch bör du överväga materialet du ska borra i, brotschens diameter, skärdjup och om du behöver en brotsch med eller utan beläggning. För hårdare material, som rostfritt stål eller härdat stål, rekommenderas en brotsch med högre hårdhet som kobolt eller karbid.
Kan jag använda samma brotsch för metall och trä?
Även om vissa brotschar kan användas för både metall och trä, är det bäst att använda en brotsch som är specifikt designad för materialet för bästa resultat och längre livslängd på verktyget.
Hur underhåller jag mina brotschar för att förlänga deras livslängd?
För att underhålla dina brotschar, se till att de är rena och fria från smuts och olja efter varje användning. Förvara dem torrt och skyddat från stötar. Använd skärvätska vid borrning i metall för att minska friktion och värme.
Vad är skillnaden mellan en HSS-brotsch och en karbidbortsch?
HSS-brotschar (High Speed Steel) är gjorda av snabbstål och är bra för borrning i mjukare material som trä och plast, medan karbidbortschar är mycket hårdare och bättre lämpade för borrning i hårdare material som rostfritt stål och andra hårda metaller.
Kan jag slipa om mina brotschar när de blir slöa?
Ja, brotschar kan slipas om för att återställa deras skärpa. Det är dock viktigt att använda rätt slipverktyg och teknik för att inte förstöra brotschens geometri och skäregenskaper.
Vilken diameter på brotsch ska jag använda för att borra ett specifikt hål?
Diametern på brotschen ska matcha storleken på det hål du vill borra. Det är viktigt att välja en brotsch med rätt diameter för att uppnå önskad precision och undvika skador på arbetsstycket.
Är det möjligt att beställa specialtillverkade brotschar?
Ja, det är möjligt att beställa specialtillverkade brotschar för unika projekt eller specifika krav. Kontakta oss för mer information om hur du kan få brotschar anpassade efter dina behov.
Hur påverkar skärvinkeln på en brotsch borrningsprocessen?
Skärvinkeln på en brotsch påverkar hur materialet avverkas och hur mycket kraft som krävs för att borra. En större skärvinkel är bättre för mjukare material, medan en mindre skärvinkel är effektivare för hårdare material.
Vad innebär det när en brotsch är 'titanbelagd'?
En titanbelagd brotsch har en ytbeläggning av titan-nitrid eller liknande föreningar, vilket ger en hårdare yta, minskad friktion och ökad motståndskraft mot värme och slitage. Detta kan förlänga brotschens livslängd och förbättra borrningsprestandan.