0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Borr

Kampanjer

Sida 1 av 8

1 2 3 ... 6 7 8

Vanliga frågor om Borr

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av borr finns tillgängliga för olika material?
Det finns flera typer av borr för olika material. För trä används vanligtvis träborr med en spetsig centrumspets, för metall används HSS-borr (High Speed Steel) och för betong och sten används murspikar eller SDS-borr.
Hur vet jag vilken storlek på borr jag ska använda?
Storleken på borret du behöver beror på skruvens eller pluggens storlek samt materialet du ska borra i. Kontrollera alltid tillverkarens rekommendationer för att välja rätt borrstorlek för ditt projekt.
Kan jag använda samma borr för både trä och metall?
Det är inte rekommenderat att använda samma borr för både trä och metall eftersom de är designade för olika material och hårdhet. Använd träborr för trä och HSS-borr eller liknande för metall för bästa resultat.
Hur underhåller jag mina borr för att de ska hålla längre?
För att underhålla dina borr, se till att de är rena och fria från smuts efter varje användning. Förvara dem torrt och skyddat från fukt. Slipa regelbundet skäreggarna på dina borr för att de ska behålla sin skärpa.
Vad är skillnaden mellan ett slagborr och ett vanligt borr?
Ett slagborr har en slagfunktion som hjälper till att borra i hårdare material som betong och sten genom en hammrande rörelse, medan ett vanligt borr inte har denna funktion och används för mjukare material som trä och metall.
Är det möjligt att borra i kakel utan att spricka det?
Ja, det är möjligt att borra i kakel utan att spricka det genom att använda ett speciellt kakelborr eller diamantborr och borra försiktigt utan slagfunktion. Använd tejp på borrområdet för att minska risken för sprickbildning.
Hur väljer jag rätt borr för min uppgift?
För att välja rätt borr, överväg materialet du ska borra i, storleken på hålet du behöver och om du behöver en speciell borr för exempelvis kakel eller betong. Läs produktbeskrivningarna noggrant för att hitta en borr som passar dina behov.
Kan jag återanvända en slö borr eller bör jag köpa en ny?
En slö borr kan återanvändas om den slipas om korrekt. Det finns slipmaskiner och slipställ för borr som kan återställa skärpan. Om borret är alltför slitet eller skadat är det dock bättre att köpa en ny för att säkerställa effektivitet och säkerhet.