0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Domkrafter för professionellt och hemmabruk

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Domkrafter – En oumbärlig hjälp vid lyft och arbete

Domkrafter är ett av de mest grundläggande verktygen inom både professionell verkstad och hemmagaraget. De används för att lyfta tunga föremål, oftast fordon, för att underlätta arbete eller reparationer under dessa. En domkraft är inte bara ett verktyg, det är en investering i säkerhet och effektivitet.

Vad är en domkraft?

En domkraft är en anordning som använder mekaniska principer för att lyfta, sänka eller hålla ett tungt föremål på plats. Det finns olika typer av domkrafter, såsom pelardomkrafter, lufthydrauliska domkrafter och kompakta domkrafter, var och en anpassad för specifika uppgifter och lyftkapaciteter.

BAHCO – En ledare inom verktyg

BAHCO är ett välkänt varumärke som står för kvalitet och hållbarhet. Deras sortiment av domkrafter är inget undantag och erbjuder en mängd olika modeller för att passa olika användningsområden och lyftkrav.

Pelardomkrafter

Pelardomkrafter är kända för sin robusta konstruktion och är idealiska för användning i verkstäder och industriella miljöer. BAHCOs pelardomkrafter finns i flera olika modeller, från 2 ton upp till 30 ton lyftkapacitet. De skruvade modellerna, som BAHCO Pelardomkraft 8 ton BH4S8, är utformade för precision och hållbarhet, medan de svetsade modellerna, som BAHCO Pelardomkraft 20 ton BH420, erbjuder extra styrka för de tyngsta lyften.

Lufthydrauliska domkrafter

Lufthydrauliska domkrafter kombinerar kraften i hydraulik med enkelheten hos lufttryck för att skapa ett kraftfullt lyftverktyg. Dessa är särskilt användbara där snabba och effektiva lyft krävs, som i BAHCO Lufthydr 2 ton BH9BJ22SLH. De är lätta att manövrera och kan snabbt lyfta fordon eller utrustning utan större ansträngning från användaren.

Kompakta och specialiserade domkrafter

För de som behöver en domkraft som är lätt att förvara och transportera, erbjuder BAHCO kompakta modeller som BAHCO Domkraft 3 ton BH13000QA. Dessa är perfekta för mindre verkstäder eller för användning i hemmet. För specifika behov finns det även modeller som BAHCO Domkraft 15/30 ton BH23015C, som är anpassade för att hantera både medelstora och stora lyft.

Välja rätt domkraft

Att välja rätt domkraft är avgörande för både säkerheten och effektiviteten i arbetet. Några faktorer att överväga inkluderar:

  • Lyftkapacitet – Välj en domkraft som kan hantera vikten av det du planerar att lyfta.
  • Typ av domkraft – Beroende på arbetsmiljö och uppgift, välj mellan pelardomkraft, lufthydraulisk domkraft eller en kompakt modell.
  • Byggkvalitet – En robust konstruktion garanterar säkerhet och lång livslängd.
  • Pris – Investera i en domkraft som erbjuder bästa värde för pengarna, med tanke på kvalitet och funktioner.

Att tänka på vid användning av domkrafter

När du använder en domkraft är det viktigt att alltid följa säkerhetsinstruktionerna. Se till att domkraften är korrekt placerad och att underlaget är stabilt och jämnt. Använd alltid stödben eller hjulstopp för att säkerställa att fordonet inte rör sig under lyftet.

Sammanfattning

Domkrafter är ett essentiellt verktyg för alla som arbetar med fordon eller tunga lyft. BAHCOs sortiment erbjuder pålitliga och säkra alternativ för alla typer av användare. Oavsett om du är professionell mekaniker eller gör-det-självare, finns det en BAHCO domkraft som passar dina behov.

Utforska vårt utbud och hitta den domkraft som bäst matchar dina krav på lyftkapacitet, användarvänlighet och byggkvalitet. Med rätt verktyg blir arbetet inte bara enklare, utan också säkrare.