0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Tänger för alla typer av arbeten

Kampanjer

Sida 1 av 5

1 2 3 4 5

Vanliga frågor om Tänger

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka olika typer av tänger finns det för handverktyg?
Det finns flera olika typer av tänger som används inom handverktyg, inklusive kombinationstång, sidavbitare, spetstång, polygrip, avbitartång och kabelskalare. Varje typ är anpassad för specifika uppgifter och material.
Hur väljer jag rätt tång för mitt projekt?
För att välja rätt tång bör du överväga materialet du kommer att arbeta med, tångens storlek och grepp, samt den specifika uppgiften. För finare arbeten kan en spetstång vara lämplig, medan en kraftigare kombinationstång kan användas för mer allmänna uppgifter.
Vad är en kombinationstång och när används den?
En kombinationstång är ett mångsidigt verktyg som kombinerar flera funktioner i ett, inklusive att hålla, böja, och klippa tråd. Den används ofta inom elarbeten, montering och allmänna reparationsarbeten.
Kan jag använda en sidavbitare för att klippa tjocka kablar?
En sidavbitare är designad för att klippa mindre och medelstora trådar och kablar. För tjockare kablar kan det vara bättre att använda en avbitartång eller en kabelskärare som är anpassad för tyngre arbete.
Är det viktigt med ergonomi när jag väljer tänger?
Ja, ergonomi är mycket viktigt när du väljer tänger, särskilt om du använder dem ofta eller under långa perioder. Ergonomiskt utformade tänger minskar risken för handtrötthet och skador.
Hur underhåller jag mina tänger för att förlänga deras livslängd?
För att underhålla dina tänger, rengör dem regelbundet från smuts och olja, håll dem torra för att förhindra rost, smörj rörliga delar och förvara dem på en torr plats. Använd dem också enligt deras avsedda användningsområde för att undvika skador.
Finns det tänger som är säkra att använda vid elarbeten?
Ja, det finns tänger som är isolerade och speciellt designade för elarbeten. Dessa tänger har ofta VDE-märkning som indikerar att de är testade och säkra att använda vid arbete med elektricitet.
Vad betyder det när en tång har VDE-märkning?
VDE-märkning på en tång innebär att den har genomgått strikta tester av Verband der Elektrotechnik, en organisation som certifierar elektriska komponenter och verktyg, och att den är säker att använda vid arbete med elektricitet.
Kan jag använda samma tång för både metall- och elektriska arbeten?
Medan vissa tänger kan vara mångsidiga, är det bäst att använda verktyg som är specifikt anpassade för uppgiften. Isolerade tänger bör användas för elektriska arbeten, medan andra tänger kan vara mer lämpliga för metallbearbetning.