0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Svets

Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

Vanliga frågor om Svets

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken typ av svetsutrustning är lämplig för nybörjare?
För nybörjare rekommenderas ofta en MIG/MAG-svets då den är relativt enkel att använda och passar för en mängd olika svetsprojekt. Den är också flexibel när det gäller olika material som stål, rostfritt och aluminium.
Vad är skillnaden mellan TIG- och MIG-svetsning?
Huvudskillnaden mellan TIG- och MIG-svetsning är svetsmetoden. TIG-svetsning använder en icke-förbrukningsbar volfram elektrod och svetsen skapas genom att smälta metallerna direkt. MIG-svetsning använder en förbrukningsbar trådelektrod och är ofta snabbare och enklare för svetsning av tjockare material.
Vilka säkerhetsutrustningar bör jag använda när jag svetsar?
När du svetsar bör du alltid använda skyddshjälm med lämpligt mörkt visir, brandsäkra kläder, svetshandskar, hörselskydd och vid behov andningsskydd för att skydda dig från svetsrök.
Hur väljer jag rätt svetstråd för mitt projekt?
Valet av svetstråd beror på vilket material du ska svetsa, tjockleken på materialet och vilken typ av svetsprocess du använder. Det är viktigt att välja en tråd som är kompatibel med materialet för att säkerställa en stark och hållbar svetsfog.
Kan jag svetsa aluminium med en vanlig MIG-svets?
Ja, det går att svetsa aluminium med en MIG-svets, men det kräver en svetstråd och skyddsgas som är lämpliga för aluminium samt ofta en speciell svetspistol eftersom aluminium har högre värmeledningsförmåga och kräver en annan teknik än svetsning av stål.
Vad innebär svetspositioner och varför är de viktiga?
Svetspositioner refererar till orienteringen av de arbetsstycken som ska svetsas (horisontellt, vertikalt, över huvudet, etc.) och påverkar svetsprocessen och kvaliteten på svetsfogen. Det är viktigt att välja rätt position för att uppnå bästa möjliga resultat och för att säkerställa en säker arbetsmiljö.
Hur underhåller jag min svetsutrustning för att förlänga dess livslängd?
Regelbunden rengöring av svetspistolen, byte av förbrukningsdelar som munstycken och kontaktspetsar, samt kontroll av kablar och anslutningar är viktigt för att hålla din svetsutrustning i gott skick. Se även till att följa tillverkarens rekommendationer för service och underhåll.
Vilka faktorer påverkar valet av skyddsgas vid MIG/MAG-svetsning?
Valet av skyddsgas vid MIG/MAG-svetsning påverkas av flera faktorer, inklusive typen av material som ska svetsas, önskad svetshastighet, svetsposition och den slutliga svetsfogens kvalitet. Vanliga gaser inkluderar argon, koldioxid och blandningar av dessa.