0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Knivar

Kampanjer

Sida 1 av 2

1 2

Vanliga frågor om Knivar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av knivar finns tillgängliga för olika hantverksprojekt?
Det finns flera typer av knivar som är lämpliga för olika hantverksprojekt, inklusive universalknivar, mattknivar, snickarknivar, skalknivar och specialknivar för exakta snitt i material som gips, plast och trä.
Hur väljer jag rätt kniv för mitt projekt?
För att välja rätt kniv bör du överväga materialet du ska arbeta med, snittets precision och knivens ergonomi. Universalknivar är mångsidiga, medan specialknivar kan vara bättre för specifika uppgifter som kräver finare snitt.
Är det möjligt att byta blad på en universalkniv, och hur gör man det?
Ja, det är möjligt att byta blad på en universalkniv. De flesta modeller har en enkel mekanism där du trycker på en knapp eller vrider på en skruv för att lossa och byta ut bladet. Se alltid till att följa tillverkarens instruktioner för säker bladbyte.
Vad är skillnaden mellan en fast och en hopfällbar kniv?
En fast kniv har ett blad som är permanent fäst i handtaget, vilket ger högre stabilitet och styrka. En hopfällbar kniv har ett blad som kan fällas in i handtaget, vilket gör den mer kompakt och säker att bära med sig.
Hur underhåller jag mina knivar för att de ska hålla längre?
För att underhålla dina knivar, rengör dem regelbundet, slipa bladen när de blir trubbiga och förvara dem torrt för att undvika rost. Använd alltid rätt typ av slipverktyg och följ tillverkarens rekommendationer för bästa resultat.
Är det lagligt att bära med sig en kniv i arbetsfordonet?
Lagligheten av att bära med sig en kniv i arbetsfordonet kan variera beroende på lokala lagar och förordningar. Generellt är det tillåtet om kniven används som ett verktyg i ditt yrke, men det är viktigt att alltid kontrollera de lokala bestämmelserna.
Kan jag få mina knivar slipade professionellt?
Ja, det finns tjänster som erbjuder professionell slipning av knivar. Det kan vara en bra investering för att förlänga livslängden på dina verktyg och säkerställa att de är så effektiva som möjligt.
Vilka säkerhetsåtgärder bör jag vidta när jag använder en kniv?
När du använder en kniv bör du alltid skära bort från kroppen, använda skyddshandskar om möjligt, och se till att arbetsytan är stabil och säker. Förvara alltid kniven säkert när den inte används och håll den utom räckhåll för obehöriga.