0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Momentnyckel - Mekaniska, förinställda och digitala momentverktyg


Sida 1 av 2

1 2

Mekaniska momentnycklar

 • Justerbara klicknycklar med fönster
 • Justerbara klicknycklar med markerad skala
 • Förinställda klicknycklar
 • Justerbara klicknycklar med valfritt handgrepp
 • Förinställda klicknycklar med valfritt handgrepp
 • Justerbara "break-back"-momentnycklar med fönster med klocka

Justerbara klicknycklar med fönster
Mekanisk justerbar momentklicknyckel med fönsterskala och fast spärrhuvud

Justerbara klicknycklar med markerad skala
Mekanisk justerbar momentklicknyckel med markerad skala och fast spärrhuvud

Förinställda klicknycklar
Mekanisk förinställd momentklicknyckel med fast spärrhuvud

 

Moment- och vinkeladaptrar

 • Digital moment- och vinkeladapter
 • Digital vinkelmätare
 • Vinkelmätare

Professionell och enkel lösning för vinkelmätning vid användning av en momentnyckel eller omvandling av en spärrnyckel till ett digitalt moment- och vinkelmätverktyg. Vinkelmätarna fäster du enkelt på Bahco-momentnyckeln med magneten, så att du snabbt och enkelt kan mäta vinkeln utan att du behöver lägga ned nyckeln. De tar liten plats i verktygslådan och är mycket lätta och perfekta att använda för tekniker som alltid är på väg någonstans.

 

Momentprovare
Den avancerade lättanvända provaren utgör en fullständig lösning för kontroll av momentverktyg, dataloggning och datahantering. Den är utformad för att kalibrera momentskruvmejslar och små momentnycklar. En lättanvänd provare som minskar komplexiteten jämfört med användning av ett kalibreringssystem.

 

Digitala momentskruvmejslar

 • Digital momentskruvmejsel
 • Justerbara skruvmejslar med skala
 • Förinställd skruvmejsel
 • Fast förinställd skruvmejsel
 • Fasta förinställda klingor för skruvmejslar

Enkel och bekväm användning. Används vid mekaniska arbeten och elarbeten. Lättinställda och enkla att använda för småjobb. Det finns även ett ESD-säkert utbud för elektronik inom de justerbara och förinställda skruvmejslarna. Du kan exakt begränsa momentet för alla tillämpningar

 

Momentomvandlare
Bahcos lösning är att använda en kompakt som på ett exakt sätt multiplicerar indata med ett fast förhållande. Det fasta förhållandet kan vara i tur och ordning 5:1, 25:1 och upp till 125:1. Det betyder att en mycket mindre momentnyckel kan användas för en viss åtdragningstillämpning. Den kombinerade vikten av momentomvandlaren och momentnyckeln är ofta lägre än för en enda stor momentnyckel. För användaren förbättrar den produktiviteten inom en rad olika användningsområden

 

Felsäkra lösningar

 • Trådlösa förinställda klicknycklar
 • Trådlösa felsäkra styrenheter

Bahco erbjuder trådlösa förinställda klicknycklar och trådlösa digitala momentnycklar. De är lätta att använda och utgör perfekta verktyg för kontroll i verkstäder, bilverkstäder och produktionslinjer. Tack vare felsäkra lösningar förhindras fel som sidobelastning. De ger visuell, auditiv och kinestetisk vägledning för användaren och feedback används även för att modifiera användarens teknik och beteende.

Vanliga frågor om Momentnyckel

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är en momentnyckel och när används den?
En momentnyckel är ett verktyg som används för att dra åt bultar och skruvar med en exakt förinställd kraft, kallad moment. Detta är viktigt för att säkerställa att fästelementen är tillräckligt åtdragna utan att överbelasta dem, vilket är kritiskt inom områden som bilreparationer och maskinbyggnad.
Hur ställer jag in rätt moment på en momentnyckel?
För att ställa in rätt moment på en momentnyckel, läs först tillverkarens anvisningar för det specifika fästelementet. Vrid sedan på handtaget eller ratten på momentnyckeln tills den önskade momentinställningen uppnås, vilket ofta visas på en skala eller en digital display.
Vilka olika typer av momentnycklar finns det?
Det finns flera typer av momentnycklar, inklusive klickmomentnycklar som ger ett hörbart 'klick' när det inställda momentet uppnås, digitala momentnycklar som visar momentvärdet på en skärm, och skiftnycklar med momentfunktion som kombinerar egenskaperna hos en skiftnyckel med en momentnyckel.
Kan jag använda samma momentnyckel för alla typer av skruvar och bultar?
Nej, det är viktigt att välja en momentnyckel med rätt storlek och momentomfång för de specifika skruvarna eller bultarna du arbetar med. Användning av en felaktig momentnyckel kan leda till skadade fästelement eller otillräcklig åtdragning.
Hur ofta bör jag kalibrera min momentnyckel?
Kalibrering av momentnycklar bör göras regelbundet för att säkerställa noggrannhet, särskilt om de används ofta eller i professionella sammanhang. En generell rekommendation är att kalibrera din momentnyckel årligen eller efter 5 000 användningar, beroende på vilket som inträffar först.
Kan jag reparera en momentnyckel själv om den går sönder?
Reparation av en momentnyckel bör helst utföras av en kvalificerad tekniker eller tillverkaren, eftersom felaktig reparation kan påverka verktygets precision och säkerhet. Om din momentnyckel är trasig, kontakta tillverkaren eller en professionell verktygsservice.
Vad ska jag göra för att underhålla min momentnyckel?
För att underhålla din momentnyckel, håll den ren och fri från smuts och olja. Förvara den i dess ursprungliga fodral och undvik att tappa den. Efter användning, ställ alltid tillbaka momentnyckeln till dess lägsta inställning för att bevara fjäderns spänning.
Finns det momentnycklar som är lämpliga för användning i trånga utrymmen?
Ja, det finns momentnycklar designade för att användas i trånga utrymmen. Dessa kan ha en mindre profil, en flexibel huvud eller en vinklad design för att underlätta åtkomst till svåråtkomliga fästelement.