0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Handsågar


Sida 1 av 2

1 2

Vanliga frågor om Handsågar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken handsåg är bäst för att såga i trä?
För att såga i trä är en ryggsåg eller en kap- och gersåg ofta att föredra då de ger en ren och precis sågning. Välj en såg med fina tänder för detaljarbete eller grövre tänder för snabbare sågning i tjockare material.
Hur underhåller jag min handsåg för att förlänga dess livslängd?
För att underhålla din handsåg, rengör sågbladet efter varje användning och olja in det regelbundet för att förhindra rost. Förvara sågen torrt och häng gärna upp den för att undvika att bladet tar skada.
Kan jag vässa en handsåg själv eller bör jag ta hjälp av en professionell?
Det är möjligt att vässa en handsåg själv med rätt verktyg och teknik, men det kräver viss kunskap och övning. Om du är osäker, kan det vara värt att anlita en professionell för att säkerställa att sågen vässas korrekt.
Vilken typ av handsåg rekommenderas för fina snitt i lister och paneler?
En fintandad ryggsåg eller en japansk pullsåg är utmärkt för fina snitt i lister och paneler då de ger en mycket kontrollerad och precis sågning.
Finns det handsågar som är lämpliga för både trä och metall?
Ja, det finns universalsågar som är designade för att kunna såga i både trä och metall. Dessa sågar har oftast utbytbara blad så att du kan välja rätt typ av blad för materialet du ska arbeta med.
Hur väljer jag rätt sågblad till min handsåg?
Välj sågblad efter det material du ska såga i. För trä, använd blad med färre och större tänder för grova snitt och fler, finare tänder för finare snitt. För metall, använd ett blad med ännu finare tänder. Tänk också på bladets längd som bör anpassas efter arbetsstyckets storlek.
Vad är skillnaden mellan en kap- och gersåg och en vanlig handsåg?
En kap- och gersåg är speciellt utformad för att göra precisa snitt i vinklar, ofta för lister och ramar, medan en vanlig handsåg är mer mångsidig och kan användas för en rad olika såguppgifter.
Är det möjligt att såga kurvor med en handsåg?
Ja, det är möjligt att såga kurvor med en handsåg, men det kräver en såg med ett smalt och flexibelt blad, som en sticksåg eller en bågsåg, för att kunna följa kurvans form.