0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Cykelhjälmar

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Cykelhjälmar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Hur vet jag vilken storlek på cykelhjälm jag ska välja?
För att hitta rätt storlek på din cykelhjälm, mät omkretsen av ditt huvud med ett måttband ungefär en centimeter ovanför öronen och ögonbrynen. Matcha sedan denna mått med storleksguiden som finns för varje hjälmmodell.
Är det lag på att bära cykelhjälm i Sverige?
I Sverige är det lag på att barn under 15 år ska bära cykelhjälm när de cyklar eller åker med som passagerare. För vuxna är det starkt rekommenderat för säkerhetens skull, även om det inte är lag på det.
Hur ofta bör jag byta ut min cykelhjälm?
Det rekommenderas att byta ut din cykelhjälm var femte år eller omedelbart efter en olycka där hjälmen tagit en smäll, även om inga synliga skador finns. Material i hjälmen bryts ner över tid och kan minska skyddet.
Vad är MIPS-teknologi i cykelhjälmar?
MIPS står för Multi-directional Impact Protection System och är en teknologi som ger extra skydd mot rotationsvåld mot huvudet vid en vinkelrät kollision. Detta lager låter hjälmen röra sig relativt huvudet och minskar därmed kraften från slaget.
Kan jag prova cykelhjälmar innan jag köper?
Ja, det är viktigt att prova cykelhjälmar för att säkerställa att de sitter bekvämt och korrekt. Om du handlar online, se till att butiken har en bra returpolicy så att du kan prova hjälmen hemma.
Vilka funktioner bör jag leta efter när jag köper en cykelhjälm?
När du köper en cykelhjälm bör du leta efter funktioner som god ventilation, justerbar passform, låg vikt, och säkerhetscertifieringar. För extra skydd kan du även överväga hjälmar med inbyggd MIPS-teknologi eller LED-belysning.
Finns det cykelhjälmar som är anpassade för olika typer av cykling?
Ja, det finns cykelhjälmar designade för olika cykeldiscipliner som landsvägscykling, mountainbike och stadscykling. Varje typ har anpassade egenskaper för att ge bästa möjliga skydd och komfort för just den typen av cykling.
Hur tar jag hand om min cykelhjälm för att förlänga dess livslängd?
För att ta hand om din cykelhjälm, undvik att förvara den i direkt solljus eller i en varm bil. Rengör den med mild tvål och vatten och undvik starka kemikalier. Kontrollera regelbundet hjälmen för sprickor eller skador.