0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Cykelhandskar

Kampanjer
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Handskar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av cykelhandskar finns det?
Det finns flera olika typer av cykelhandskar, inklusive kortfingrade sommarhandskar, långfingrade vinterhandskar, vindtäta och vattentäta handskar, samt MTB-specifika handskar med extra grepp och skydd.
Hur vet jag vilken storlek på cykelhandskar jag ska välja?
För att hitta rätt storlek på cykelhandskar bör du mäta omkretsen av din hand runt knogarna, utan tummen, och jämföra med storleksguiden som finns på produktsidan. Kom ihåg att olika märken kan ha något olika passformer.
Är det nödvändigt att använda cykelhandskar?
Ja, cykelhandskar erbjuder inte bara skydd vid fall utan också komfort genom att dämpa vibrationer och minska trycket på nerverna i händerna under längre turer.
Vad är fördelarna med att använda cykelhandskar under vintern?
Vintercykelhandskar håller dina händer varma och skyddade mot kyla och vind. De är ofta vattentäta eller vattenavvisande och har isolering för att bevara värmen.
Kan jag tvätta mina cykelhandskar i maskin?
De flesta cykelhandskar kan maskintvättas på ett skonsamt program med kallt vatten, men det är viktigt att följa tillverkarens skötselråd. Låt dem lufttorka och undvik torktumlare för att bevara passform och material.
Hur kan cykelhandskar förbättra mitt grepp?
Cykelhandskar är ofta utrustade med greppytor eller silikontryck på fingrarna och handflatan för att förbättra greppet om styret, vilket är särskilt användbart i våta eller svettiga förhållanden.
Finns det cykelhandskar med pekskärmskompatibilitet?
Ja, många moderna cykelhandskar har pekskärmskompatibla fingertoppar som gör att du kan använda din smartphone eller GPS-enhet utan att behöva ta av dig handskarna.
Vilka cykelhandskar är bäst för mountainbike?
För mountainbike är handskar med extra skydd och slitstyrka att föredra. De bör ha förstärkningar vid knogarna och extra grepp för teknisk körning.
Kan jag använda cykelhandskar för andra sporter?
Cykelhandskar är designade för cykling, men de kan också vara användbara för andra sporter som kräver grepp och handskydd, såsom paddling eller vissa typer av gymträning.