0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Handtag & Styrtejp

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Handtag & Styrtejp

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av styrtejp finns tillgängliga för cyklar?
Det finns flera typer av styrtejp för cyklar, inklusive korktejp, geltejp, syntetisk tejp och lädertejp. Varje typ erbjuder olika nivåer av grepp, komfort och hållbarhet.
Hur ofta bör jag byta styrtejp på min cykel?
Det rekommenderas att byta styrtejp minst en gång per år eller oftare om teipen är synligt sliten, smutsig eller har börjat lossna. Regelbundet underhåll säkerställer bästa möjliga grepp och komfort.
Kan jag byta styrtejp på min cykel själv?
Ja, det är fullt möjligt att byta styrtejp själv. Det finns många guider och instruktionsvideor online som visar steg-för-steg hur man gör. Det krävs ingen specialverktyg, men en bra sax och eventuellt tejp för att fästa ändarna kan vara till hjälp.
Vad är fördelarna med att använda gelstyrtejp?
Gelstyrtejp erbjuder extra dämpning som kan minska vibrationer och öka komforten under längre cykelturer. Det är ett utmärkt val för cyklister som upplever obehag eller vill ha en mjukare känsla.
Hur rengör jag min styrtejp?
Styrtejp kan rengöras med en fuktig trasa och mild tvållösning. Se till att torka teipen noggrant efteråt. Undvik starka lösningsmedel som kan skada teipens material.
Vilken färg på styrtejp är mest hållbar?
Färgen på styrtejpen påverkar inte dess hållbarhet. Hållbarheten beror mer på materialet och kvaliteten på teipen. Dock kan mörkare färger som svart eller mörkblå vara mer förlåtande när det gäller synlig smuts.
Finns det vattentät styrtejp?
Ja, vissa styrtejper är designade för att vara vattentåliga och fungerar bra i våta förhållanden. De kan vara ett bra val för cyklister som ofta cyklar i regn eller fuktiga klimat.
Hur vet jag vilken bredd på styrtejp jag ska välja?
Bredden på styrtejpen bör matcha bredden på ditt styre för optimal täckning och komfort. De flesta styrtejper är dock tillräckligt flexibla för att passa en rad olika styrbredder.
Kan jag använda styrtejp på andra delar av min cykel?
Styrtejp är främst avsedd för styret, men vissa cyklister använder den för extra grepp på andra delar, som t.ex. på ramen där benen kan komma i kontakt. Se dock till att teipen inte skadar cykelns yta eller påverkar säkerheten.