0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Cykelverktyg & underhåll


Sida 1 av 2

1 2

Vanliga frågor om Verktyg & Underhåll

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka grundläggande verktyg behöver jag för att underhålla min cykel?
För grundläggande underhåll av din cykel rekommenderas det att ha en uppsättning insexnycklar, en däckavtagare, en kedjelänkverktyg, en pump, och en momentnyckel för att säkerställa att alla komponenter är korrekt åtdragna.
Hur ofta bör jag smörja min cykelkedja?
Det är rekommenderat att smörja cykelkedjan var 100-150 kilometer, eller oftare om du cyklar i våta eller smutsiga förhållanden. Regelbunden smörjning hjälper till att förlänga kedjans livslängd och förbättrar cykelns prestanda.
Kan jag använda WD-40 för att smörja min cykel?
WD-40 är inte en idealisk smörjmedel för cyklar eftersom det är mer av en rengörare och rostborttagare. För bästa resultat bör du använda en specifik cykelkedjeolja eller smörjmedel som är designat för att skydda mot slitage och korrosion.
Hur vet jag när det är dags att byta ut min cykelkedja?
En cykelkedja bör bytas när den har sträckt sig, vilket vanligtvis är efter 2000-3000 kilometer beroende på användning. Använd ett kedjemätverktyg för att kontrollera kedjans slitage och byt ut den vid behov för att undvika onödigt slitage på andra drivkomponenter.
Vad är det bästa sättet att rengöra min cykel?
Det bästa sättet att rengöra din cykel är att använda en mild tvållösning och en mjuk borste för att skrubba bort smuts och grus. Skölj sedan noggrant med vatten och torka av cykeln. Undvik högtryckstvättar eftersom de kan skada känsliga lager och komponenter.
Behöver jag en speciell pump för mina cykeldäck?
Ja, det är viktigt att använda en pump som är kompatibel med din cykels ventiltyper (t.ex. Presta eller Schrader). En golvpump med tryckmätare är att föredra för att enkelt och exakt kunna pumpa däcken till rekommenderat tryck.
Vilka är tecknen på att min cykel behöver service?
Tecken på att din cykel kan behöva service inkluderar ovanliga ljud som skrammel eller gnissel, svårigheter att växla, bromsar som inte fungerar effektivt, eller synlig slitage på däck, kedja och kugghjul. Regelbunden service säkerställer att din cykel är säker och fungerar optimalt.
Hur ofta bör jag kontrollera däcktrycket på min cykel?
Däcktrycket bör kontrolleras minst en gång i veckan eftersom korrekt däcktryck är avgörande för cykelns prestanda och din säkerhet. Använd en pålitlig däcktrycksmätare och pumpa däcken till det tryck som rekommenderas av däcktillverkaren.