0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Cykellås & säkerhet

Sida 1 av 1

Vanliga frågor om Lås & Säkerhet

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av lås är bäst för att skydda min cykel mot stöld?
De mest effektiva låsen för att skydda din cykel är U-lås och bygellås, som erbjuder hög säkerhet och är svåra att forcera. Kättinglås och vajerlås kan också vara bra alternativ, särskilt om de används tillsammans med ett U-lås för extra säkerhet.
Hur väljer jag rätt storlek på cykellåset?
Rätt storlek på cykellåset beror på vad du ska låsa fast din cykel vid. Ett mindre lås kan vara lättare att bära med sig, men se till att det är tillräckligt stort för att kunna gå runt cykelramen och det objekt du låser fast den vid. Ett större lås ger mer flexibilitet men kan vara tyngre att transportera.
Är det säkert att använda kombinationslås för cyklar?
Kombinationslås erbjuder bekvämligheten av att inte behöva en nyckel, men de är generellt sett mindre säkra än nyckellås. För bästa säkerhet, välj ett kombinationslås med en robust konstruktion och en komplex kod.
Kan jag få ett cykellås som är försäkringsgodkänt?
Ja, det finns cykellås som är försäkringsgodkända. Dessa lås har ofta genomgått stränga tester och uppfyller specifika säkerhetskrav. Kontrollera med din försäkringsgivare vilka lås som uppfyller deras krav för att säkerställa att du är täckt vid en eventuell stöld.
Hur underhåller jag mitt cykellås för att förlänga dess livslängd?
För att underhålla ditt cykellås, se till att regelbundet rengöra och smörja låsmekanismen. Undvik att låta låset ligga i fuktiga eller smutsiga miljöer och torka av det om det blir blött. Kontrollera också regelbundet att låset fungerar som det ska och att nyckeln inte är skadad.
Vad ska jag göra om mitt cykellås fryser under vintern?
Om ditt cykellås fryser kan du använda en låsolja eller grafitpulver för att lösa upp isen. Spraya in i låset och vänta några minuter innan du försöker öppna det. Undvik att använda vatten eller andra vätskor som kan frysa och förvärra problemet.
Finns det GPS-lås för cyklar och är de effektiva?
Ja, det finns GPS-lås för cyklar som låter dig spåra din cykels position om den blir stulen. Dessa lås kan vara effektiva för att återfinna din cykel, men de bör användas tillsammans med ett traditionellt lås för att förhindra själva stölden.
Hur kan jag öka säkerheten för min cykel utöver att använda ett lås?
För att öka säkerheten för din cykel, parkera den på välbelysta och vältrafikerade områden, använd flera lås av olika typer, och se till att alltid låsa fast cykeln vid ett fast objekt. Registrera även din cykel i nationella cykelregister för att underlätta återfinnandet vid stöld.