0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Cykelpump & reparation cykeldäck

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Pumpar & Däckreparation

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken typ av pump är bäst för att snabbt reparera en punktering på en cykel?
En CO2-pump är ett effektivt verktyg för snabb däckreparation då den snabbt och enkelt kan fylla ditt däck med luft. För längre cykelturer kan det vara bra att även ha med sig en minipump som backup.
Hur vet jag vilken ventil min cykelpump ska passa till?
Det finns två huvudtyper av ventiler på cykeldäck: Presta och Schrader. Kontrollera vilken typ av ventil din cykel har och välj en pump som är kompatibel med denna. Många pumpar idag är dock utrustade med huvuden som passar båda typerna.
Kan jag använda samma pump för både racercykel och mountainbike?
Ja, de flesta moderna pumpar är designade för att passa olika typer av cyklar, inklusive racercyklar och mountainbikes. Se bara till att pumpen kan nå det tryck som krävs för din specifika cykeltyp.
Vad är skillnaden mellan en fotpump och en handpump?
En fotpump är större och använder kroppsvikten för att pumpa luft, vilket gör det enklare att nå högt tryck med mindre ansträngning. En handpump är mindre och mer portabel, men kan kräva mer arbete för att pumpa upp ett däck.
Hur ofta bör jag kontrollera lufttrycket i mina cykeldäck?
Det är rekommenderat att kontrollera lufttrycket i dina cykeldäck minst en gång i veckan för att säkerställa optimal prestanda och undvika slitage.
Vad ska jag göra om jag får en punktering under en cykeltur?
Om du får en punktering under en cykeltur bör du ha med dig en däckreparationssats som innehåller lagningslappar, lim, däckjärn och en pump eller CO2-patroner för att kunna laga punkteringen och pumpa upp däcket igen.
Är det svårt att byta däck på en cykel själv?
Att byta däck på en cykel kräver lite övning men är inte svårt. Med rätt verktyg som däckjärn och en instruktionsvideo eller guide kan de flesta lära sig att byta däck själva.
Finns det någon fördel med att använda en digital däcktrycksmätare?
En digital däcktrycksmätare ger en mycket exakt avläsning av däckets tryck, vilket kan hjälpa dig att finjustera trycket för bättre prestanda och komfort under cykling.
Vad bör jag tänka på när jag köper en ny cykelpump?
När du köper en ny cykelpump bör du överväga pumpens kompatibilitet med din cykels ventiltyper, det maximala tryck den kan leverera, dess storlek och portabilitet samt om den har en tryckmätare för exakt mätning.