0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Tvätt & smörj till cykel

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Tvätt & Smörj

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Hur ofta bör jag tvätta och smörja min cykelkedja?
Det rekommenderas att tvätta och smörja cykelkedjan var 100-150 kilometer, eller minst en gång i månaden om du cyklar regelbundet. Efter varje cykeltur i våta eller smutsiga förhållanden bör kedjan rengöras och smörjas.
Vilken typ av smörjmedel är bäst för cykelkedjor?
Valet av smörjmedel beror på cykelns användningsområde och väderförhållanden. För torra förhållanden är torrsmörjmedel att föredra, medan våtsmörjmedel är bättre för våta och leriga förhållanden. Allround-smörjmedel fungerar bra för varierande väder.
Kan jag använda WD-40 för att smörja min cykelkedja?
WD-40 är främst en rengöringsprodukt och bör inte användas som ett smörjmedel för cykelkedjor. Det kan avlägsna befintligt smörjmedel och lämnar kedjan torr. Använd istället ett specifikt kedjesmörjmedel för bästa resultat.
Hur rengör jag min cykelkedja på rätt sätt?
Använd en kedjerengörare eller en gammal tandborste tillsammans med en specifik kedjerengöringsvätska. Applicera vätskan, skrubba kedjan noggrant och skölj sedan med vatten. Torka kedjan och applicera smörjmedel efteråt.
Vad är skillnaden mellan tvätt av cykel och smörjning av cykeldelar?
Tvätt av cykeln innebär att rengöra cykelns alla delar från smuts och grus, medan smörjning innebär att applicera smörjmedel på rörliga delar som kedjan och växlar för att minska friktion och skydda mot slitage.
Behöver jag använda en speciell tvål för att tvätta min cykel?
Det är bäst att använda en mild, biologiskt nedbrytbar tvål eller en speciell cykelrengöringsprodukt. Undvik starka kemikalier som kan skada cykelns komponenter eller finish.
Kan jag använda högtryckstvätt för att rengöra min cykel?
Det är inte rekommenderat att använda högtryckstvätt då det kan skada lager och andra känsliga delar på cykeln. Använd en mjuk stråle från en trädgårdsslang och en svamp eller mjuk borste istället.
Hur vet jag när det är dags att byta ut min cykelkedja?
En cykelkedja bör bytas när den är utsträckt och sliten, vilket ofta är efter 2000-3000 kilometer beroende på användning och underhåll. Använd ett kedjemätverktyg för att kontrollera kedjans slitage.