0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Bordslampor

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Bordslampor

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av bordslampor är bäst för arbetsbelysning?
För arbetsbelysning är det bäst att välja bordslampor med riktat ljus och möjlighet att justera ljusstyrkan och lampans riktning. Lampor med LED-teknik är energieffektiva och ger ett klart och starkt ljus som är bra för koncentrationskrävande uppgifter.
Hur väljer jag rätt storlek på bordslampan?
Storleken på bordslampan bör anpassas efter ytan den ska stå på och rummets storlek. En för stor lampa på ett litet bord kan kännas överväldigande, medan en för liten lampa på ett stort bord kan se försvunnen ut. Mät bordets yta och överväg lampans proportioner för att hitta en balanserad storlek.
Är det möjligt att dimma ljuset på alla bordslampor?
Inte alla bordslampor har en inbyggd dimmerfunktion. Om du vill ha möjlighet att justera ljusstyrkan, se till att välja en lampa med dimmer eller kontrollera att den är kompatibel med dimbara ljuskällor.
Kan jag använda bordslampor som nattbelysning?
Ja, många bordslampor är utmärkta som nattbelysning. Välj en lampa med ett mjukt och varmt ljus som skapar en avslappnande atmosfär i sovrummet. Lampor med touch-funktion eller fjärrkontroll är praktiska att hantera från sängen.
Vilka energiklasser finns för bordslampor och varför är det viktigt?
Bordslampor finns i olika energiklasser från A++ (mycket energieffektiv) till E (mindre energieffektiv). Det är viktigt att välja en lampa med hög energieffektivitet för att minska energiförbrukningen och därmed spara pengar på elräkningen samt bidra till en mer hållbar miljö.
Hur tar jag hand om och rengör min bordslampa för att förlänga dess livslängd?
För att förlänga livslängden på din bordslampa, damma av den regelbundet med en mjuk trasa. Vid behov kan du använda en lätt fuktad trasa för att torka av lampfoten och skärmen, men se till att lampans elektriska delar inte kommer i kontakt med vatten. Följ alltid tillverkarens skötselråd.
Finns det bordslampor med USB-portar för att ladda enheter?
Ja, det finns moderna bordslampor som även fungerar som laddningsstationer med inbyggda USB-portar. Dessa är praktiska på skrivbordet eller nattduksbordet där du enkelt kan ladda din smartphone eller surfplatta.
Vilka säkerhetsaspekter bör jag tänka på när jag använder bordslampor?
När du använder bordslampor är det viktigt att inte täcka över lampskärmen med material som kan överhettas. Se till att lampans kabel inte är skadad och att lampans placering inte utgör en struikelrisk. Använd alltid ljuskällor som överensstämmer med lampans rekommenderade wattstyrka.