0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Drev, Kedjor och Drivremmar för Mopeder

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MOPED
Kampanjer
Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Drev, kedjor och drivrem

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Hur vet jag vilken kedjestorlek som passar min moped?
För att hitta rätt kedjestorlek till din moped bör du först kontrollera mopeden eller ägarmanualen för specifikationer. Kedjestorleken anges ofta med ett nummer som representerar kedjans delning och bredd, till exempel 420 eller 428. Om du är osäker kan du mäta avståndet mellan nitarna på din nuvarande kedja eller kontakta en specialist.
Hur ofta bör jag byta drivrem på min moped?
Livslängden på en drivrem varierar beroende på användning och mopedmodell, men en generell rekommendation är att byta drivrem var 5000 till 10000 kilometer. Kontrollera drivremmen regelbundet för tecken på slitage, sprickor eller glapp.
Vilka tecken på slitage ska jag leta efter på min mopedkedja?
Tecken på slitage på en mopedkedja inkluderar styvhet i kedjelänkarna, rost, överdriven förlängning, och att kedjan hoppar över eller slirar på drevet. Om kedjan ser sliten ut eller har något av dessa problem bör den bytas ut.
Kan jag justera spänningen på min mopedkedja själv?
Ja, du kan justera spänningen på din mopedkedja själv. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för korrekt spänning. För mycket eller för lite spänning kan leda till för tidigt slitage eller skada på kedjan och drevet.
Vad är skillnaden mellan ett framdrev och ett bakdrev på en moped?
Framdrevet är det lilla drevet som är kopplat till motorns utgående axel, medan bakdrevet är det större drevet som sitter på mopeden bakaxel. Byta storlek på dessa drev kan påverka acceleration och topphastighet.
Hur påverkar antalet tänder på drevet min mopeds prestanda?
Antalet tänder på drevet påverkar mopeden växlingsförhållande. Ett drev med fler tänder ger bättre acceleration men lägre topphastighet, medan ett drev med färre tänder ger högre topphastighet men sämre acceleration. Det är viktigt att hitta en balans som passar din körstil och mopedens användningsområde.
Är det komplicerat att byta kedja och drev på en moped?
Att byta kedja och drev på en moped är en process som de flesta kan hantera med grundläggande verktyg och lite tålamod. Det är viktigt att följa en guide eller instruktionsmanual och se till att alla komponenter är korrekt installerade och justerade för att undvika skador eller olyckor.
Behöver jag smörja min mopedkedja och hur ofta?
Ja, det är viktigt att regelbundet smörja din mopedkedja för att minska friktion och förlänga dess livslängd. Hur ofta beror på användning och förhållanden, men en bra tumregel är att smörja kedjan var 300 till 500 kilometer eller efter varje körning i våta eller smutsiga förhållanden.