0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Däcktillbehör moped

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN MOPED
Sida 1 av 1

Vanliga frågor om Däcktillbehör

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka typer av däcktillbehör för moped finns tillgängliga?
Vi erbjuder ett brett sortiment av däcktillbehör för mopeder, inklusive däckreparationssatser, däckjärn, ventiler, lufttrycksmätare och balansvikter för att säkerställa att dina mopeddäck är i toppskick.
Hur ofta bör jag kontrollera lufttrycket i mina mopeddäck?
Det är rekommenderat att kontrollera lufttrycket i dina mopeddäck minst en gång i månaden och alltid före längre turer för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet.
Kan jag reparera ett punkterat mopeddäck själv?
Ja, med rätt däckreparationssats kan du ofta utföra enklare reparationer av punkteringar på mopeddäck. Se dock till att följa instruktionerna noggrant och kontakta en specialist om du är osäker.
Vad är viktigt att tänka på när jag väljer nya däck till min moped?
När du väljer nya däck till din moped är det viktigt att tänka på däckets storlek, mönster och typ som passar din mopedmodell och körstil. Se även till att däcken uppfyller de lagkrav och rekommendationer som finns.
Finns det några lagkrav på mopeddäck i Sverige?
Ja, i Sverige finns det lagkrav på mopeddäck gällande mönsterdjup och däckens skick. Mönsterdjupet måste vara minst 1 mm, men för bästa säkerhet rekommenderas minst 2 mm.
Hur påverkar olika däckmönster min mopeds prestanda?
Däckmönstret påverkar din mopeds grepp, hantering och förmåga att hantera vatten på vägbanan. Välj ett mönster som passar de förhållanden du oftast kör i, till exempel grova mönster för våta och leriga vägar eller finare mönster för torra och asfalterade ytor.
Kan jag använda bilens däcktrycksmätare för att mäta lufttrycket i mina mopeddäck?
Ja, de flesta däcktrycksmätare som är avsedda för bilar kan också användas för att mäta lufttrycket i mopeddäck. Se bara till att mätaren är korrekt kalibrerad för det lägre trycket i mopeddäck.
Vad är fördelarna med att balansera mopeddäcken?
Att balansera mopeddäcken kan minska vibrationer, ge en jämnare slitning av däcken och förbättra körkomforten. Det är en viktig del av underhållet för att förlänga däckens livslängd och säkerställa en säker körupplevelse.
Hur vet jag när det är dags att byta ut mina mopeddäck?
Det är dags att byta ut dina mopeddäck när de når det lagstadgade minimimönsterdjupet, visar tecken på ojämn slitning, har synliga sprickor eller skador, eller om de är äldre än 5 år, oavsett skick.