0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

VVS-verktyg


Sida 1 av 2

1 2

Vanliga frågor om VVS-verktyg

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka grundläggande VVS-verktyg bör finnas i varje rörmokares verktygslåda?
En komplett VVS-verktygslåda bör innehålla en rörskärare, rörtång, skiftnyckel, avloppsrensare, gängtappar och hållare, samt teflontejp. Dessa verktyg är essentiella för att utföra de flesta VVS-arbeten.
Hur väljer jag rätt rörskärare för mitt projekt?
För att välja rätt rörskärare bör du först bestämma vilken typ av rör du kommer att arbeta med, till exempel koppar, PVC eller stål. Därefter bör du välja en rörskärare som är anpassad för rörets diameter och material för att säkerställa ett rent och exakt snitt.
Vad är fördelen med att använda en rörtång istället för en vanlig tång?
En rörtång är speciellt utformad för att greppa och vrida rör och rördelar utan att skada dem. Den har en käft som kan justeras för att passa olika storlekar och dess design ger ett säkert grepp som minimerar risken för att röret deformeras.
Kan jag använda samma verktyg för både koppar- och stålrör?
Vissa verktyg, som skiftnycklar och vissa typer av tänger, kan användas för både koppar- och stålrör. Men det är viktigt att använda rörskärare och gängverktyg som är specifikt avsedda för det material du arbetar med för att undvika skador på verktyget eller röret.
Vad är en avloppsrensare och när behöver jag använda en?
En avloppsrensare är ett verktyg som används för att avlägsna blockeringar i avloppsrör. Den kan vara manuell eller elektrisk och används när vatten inte kan flöda fritt genom rören på grund av ansamling av hår, matrester eller andra föremål.
Hur underhåller jag mina VVS-verktyg för att förlänga deras livslängd?
För att underhålla dina VVS-verktyg bör du rengöra dem efter varje användning, förvara dem torrt för att förhindra rost, smörja rörliga delar regelbundet och hålla dem skyddade i en verktygslåda eller väska. Det är också viktigt att skärpa skärande verktyg och byta ut slitna delar vid behov.
Är det möjligt att hyra VVS-verktyg istället för att köpa dem?
Ja, det är möjligt att hyra VVS-verktyg för specifika projekt. Detta kan vara ett kostnadseffektivt alternativ om du behöver ett specialverktyg för en engångsuppgift eller om du inte utför VVS-arbeten regelbundet.
Vilka säkerhetsåtgärder bör jag vidta när jag använder VVS-verktyg?
När du använder VVS-verktyg bör du alltid bära skyddsglasögon för att skydda dina ögon från flygande partiklar. Använd också handskar för att skydda dina händer och se till att du har en stabil arbetsställning. Läs och följ tillverkarens instruktioner för varje verktyg och arbeta aldrig på rör som fortfarande är anslutna till el eller gas.