0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Varselkläder


Sida 1 av 6

1 2 3 4 5 6

Vanliga frågor om Varselkläder

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är varselkläder och varför är de viktiga?
Varselkläder är arbetskläder som har hög synlighet och är avsedda att göra bäraren mer synlig i riskfyllda arbetsmiljöer. De är viktiga för att öka säkerheten genom att förhindra olyckor och skydda arbetstagare som arbetar i närheten av trafik eller andra potentiella faror.
Vilka standarder måste varselkläder uppfylla?
Varselkläder måste uppfylla specifika standarder som EN ISO 20471, vilken specificerar kraven för synlighet och färg samt placering av reflexmaterial. Dessa standarder säkerställer att kläderna är effektiva i att göra bäraren synlig under alla ljusförhållanden.
Kan varselkläder tvättas och hur påverkar det deras skyddsfunktion?
Ja, varselkläder kan tvättas, men det är viktigt att följa tvättråden noggrant för att inte försämra klädernas skyddsfunktion. Använd rätt tvättmedel och undvik blekmedel samt se till att reflexmaterial och färger bibehåller sin funktion efter tvätt.
Finns det olika typer av varselkläder för olika arbetsförhållanden?
Absolut, det finns olika typer av varselkläder anpassade för olika arbetsförhållanden, inklusive jackor, byxor, och överdragskläder. Vissa är designade för kallare väder medan andra är lättare och mer andningsbara för användning under varmare förhållanden.
Hur väljer jag rätt storlek på varselkläder?
För att välja rätt storlek på varselkläder, mät din kropp och jämför med storleksguiden. Se till att kläderna sitter bekvämt men ändå tillåter full rörelsefrihet. Det är också viktigt att kläderna inte är för stora så att de inte fastnar i maskiner eller andra objekt.
Är det möjligt att få varselkläder med företagslogotyp?
Ja, det är möjligt att få varselkläder med företagslogotyp. Detta kan bidra till att öka företagets synlighet och varumärkesmedvetenhet samtidigt som det upprätthåller säkerhetsstandarderna.
Vilka färger är tillgängliga för varselkläder?
De mest vanliga färgerna för varselkläder är fluorescerande gul, orange och röd. Dessa färger är effektiva för att skapa hög synlighet i olika ljusförhållanden och miljöer.
Är det lagkrav på att använda varselkläder inom vissa yrken?
Ja, inom vissa yrken och arbetsmiljöer, särskilt de som innebär arbete nära trafik eller andra potentiella faror, kan det finnas lagkrav på att använda varselkläder för att säkerställa arbetstagarnas säkerhet.
Hur länge håller varselkläder?
Livslängden på varselkläder beror på hur ofta de används och i vilka förhållanden. Regelbunden tvätt och korrekt underhåll kan förlänga klädernas livslängd. Det är dock viktigt att byta ut dem när de inte längre uppfyller säkerhetskraven eller när reflexmaterialet börjar förlora sin effektivitet.
Kan varselkläder kombineras med andra skyddskläder?
Ja, varselkläder kan och bör ofta kombineras med andra skyddskläder som skyddsskor, hjälmar och hörselskydd för att ge ett heltäckande skydd i arbetsmiljön.