0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Verktygssäkring

Sida 1 av 1

Sida 1 av 1

1

Vanliga frågor om Verktygssäkring

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vad är verktygssäkring och varför är det viktigt?
Verktygssäkring är en metod för att förhindra att verktyg faller ner från höjder, vilket kan orsaka allvarliga skador eller skada på egendom. Det är viktigt för att öka säkerheten på arbetsplatsen och för att följa arbetsmiljölagstiftningen.
Vilka typer av verktygssäkringsprodukter finns tillgängliga?
Det finns flera typer av verktygssäkringsprodukter, inklusive verktygslinor, verktygsfickor med fästpunkter, säkerhetskarbinhakar och verktygsfästen som kan fästas på arbetsbälten eller sele.
Hur väljer jag rätt verktygssäkring för mitt arbete?
För att välja rätt verktygssäkring bör du överväga verktygets vikt, arbetsmiljön, och hur verktyget används. Det är viktigt att säkerhetsprodukten klarar av verktygets vikt och att den är kompatibel med ditt arbetsbälte eller sele.
Kan verktygssäkring användas för alla typer av handverktyg?
Ja, de flesta handverktyg kan säkras med rätt typ av verktygssäkringsprodukter. Det är dock viktigt att välja en säkringslösning som är anpassad för verktygets storlek och vikt.
Är det lagkrav på att använda verktygssäkring vid arbete på höjd?
Ja, enligt arbetsmiljölagstiftningen är det krav på att vidta åtgärder för att förhindra att verktyg och andra föremål faller ner och orsakar skador vid arbete på höjd.
Hur underhåller jag mina verktygssäkringsprodukter?
Regelbunden inspektion och underhåll är viktigt för att säkerställa att verktygssäkringsprodukterna är i gott skick. Kontrollera alltid för tecken på slitage, skador eller korrosion och byt ut produkter som inte längre är säkra att använda.
Finns det någon viktbegränsning för verktygssäkringslinor?
Ja, alla verktygssäkringslinor har en specifik viktbegränsning som inte bör överskridas. Det är viktigt att kontrollera tillverkarens specifikationer för att säkerställa att linan kan hantera vikten av ditt verktyg.
Kan jag anpassa min verktygssäkring efter specifika behov?
Många tillverkare erbjuder möjligheten att anpassa verktygssäkringsprodukter efter specifika behov, såsom anpassade längder på säkerhetslinor eller specialfästen för unika verktyg.
Vad ska jag göra om min verktygssäkringsprodukt skadas?
Om din verktygssäkringsprodukt är skadad bör den tas ur bruk omedelbart och ersättas. Använd aldrig en skadad säkerhetsprodukt då det kan leda till olyckor.
Hur ofta bör verktygssäkringsprodukter bytas ut?
Livslängden på verktygssäkringsprodukter varierar beroende på användning och underhåll. Följ tillverkarens rekommendationer och byt ut produkterna när de visar tecken på slitage eller skador.