logo
0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Pris- garanti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

MC-Kläder JOFAMA

När Niss Oskar Jonsson grundade Jofama 1926 kunde han nog inte i sin vildaste fantasi föreställa sig hur tekniken skulle utvecklas. Men redan då prioriterades hantverk, tradition och kvalitet, något som än idag genomsyrar hela produktlinjen. Jofama gör funktionella motorcykelkläder till rimliga priser och den klassiska stilen håller kläderna moderna år efter år

 

VI ÄR FÖRBEREDDA.

Motorcyklistens personliga skyddsutrustning faller under ett EUkrav som innebär att produkter som utger sig för att ge användaren någon typ av skydd skall testas och certifieras av ett ackrediterat laboratorium som även utfärdar ett CE-certifikat för produkten. Om produkten endast skyddar mot väderfenomen som regn och vind behöver den ej testas och certifieras. I certifieringsprocessen ingår mekaniska tester (material, sömmar och skydd) samt kemisk analys av material som ingår. Det är importören till EU eller distributören på marknaden som är ansvarig för att produkterna som förs in till EU eller placeras på marknaden som är ansvarig för att produkterna är testade och certiferade. Jofama, genom varumärkena Jofama, Halvarssons, samt Lindstrands, har aktivt utvecklat produkter under lång tid som har testats och certifieras och därigenom bär CE-märket.

 

Idag finns standarder för följande produktgrupper:

EN 1621-1 CE standard för slagskydd (axlar, armbågar, höft och knän).
EN 1621-2 CE standard för ryggskydd.
EN 1621-3 CE standard för bröstskydd.
EN 1621-4 CE standard för uppblåsbara skydd.
EN 13595 CE standard för MC-handskar.
EN 13634 CE standard för MC-skor.
EN 14021 CE standard för skydd mot stensprut (MX, offroad).
EN 17092 CE standard för plagg gällande privatpersoner. (Under utveckling och beräknas publiceras 2019).

Våra nyheter för 2019 är förberedda för att möta kraven i standarden för plagg EN 17092.

I vissa standarder anges nivå av skyddsverkan. ”Nivå 1” indikerar den lägsta nivån av skydd och ”nivå 2” den högsta skyddsnivån. Detta skall också anges på dom CE-märkta produkterna.

Produkter som har genomgått test och certfiering för MC-bruk skall bära CE-märkning.

Hej! Vi ser att din enhet är inställd på "dark mode" så nu tonar vi ner ljuset något. Du kan alltid gå tillbaka till den ljusa versionen av webbshopen genom att ändra inställningarna i din enhet.
Sida 1 av 1


*Gäller produkter som har symbolen expressfrakt när ordern skapas innan 15:30 måndagar-fredagar. Innehåller din order både produkter med expressfrakt och standardfrakt gäller leveranstiden för standardfrakt på båda produkter. Detta för att du som kund ska slippa betala dubbla frakter.