0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Exaktor

"Proton Lighting utvecklar, producerar och säljer belysning och belysningslösningar i alla dess former för till exempel utemiljö, industri, kontor, skola, bostad och butik.
Vi har mer än 70 års erfarenhet av offentlig belysning och är mest kända för varumärket Exaktor. Våra starka sidor är funktion, design, flexibilitet i kombination med ett starkt miljöengagemang. Med ett väl utbyggt modultänkande kan vi leverera personligt anpassade helhetslösningar med god totalekonomi.

1945 grundades företaget Exaktor i Stockholm och 1947 gick flyttlasset till Oxelösund för att  tio år senare upprättas i Värnamo. Då tillverkades strålkaminer. Successivt övergick det till belysning och belysningsarmaturer. Under årens lopp har Exaktor utvecklats till ett starkt varumärke med fokus på tekniska belysningsarmaturer för industri, interiör och Solutions.

1999 förvärvades Exaktor av Proton Group. Företaget Exaktor blev Proton Lighting med varumärket Exaktor. Det innebar en betydligt bredare bas, med ännu större möjligheter. Sedan dess har vi utvecklats kraftfullt. En konsekvent satsning på djup kunskap runt belysning har bidragit till vår framgång. Nya produkter och ny, spännande teknik har gjort att vi vuxit både i och utanför Sverige. I Finland har vi ett eget dotterbolag, Proton Lighting Suomi Oy.

Proton Lighting är en svensk totalleverantör av belysning i Norden. För våra kunder är vi det självklara valet som ljusteknisk partner."


Sida 1 av 2

1 2