0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Bando - Delar & reservdelar

Bando har vuxit till att bli en global leverantör av kraftöverföringsremmar och transportband, baserade på våra gummi- och elastomerbearbetningsteknologier.
Deras historia av pionjäranda går tillbaka till Meiji-eran i Japan. Kraftöverföringsremmar blev allt viktigare i takt med att produktionsmaskineriet bytte från manuella till kraftdrivna drivningar med framsteg inom industrialiseringen.
Transmissionsremmar på den tiden var gjorda av dyrt läder och importerades mestadels. En ingenjör vid namn Naosaburo Bando trodde att om ett bomullsbälte kunde tillverkas ekonomiskt skulle det bidra mycket till den inhemska industrin. Han blev engagerad i produktion och spridning av bomullsbälten och bildade ett företag med stöd av Mitsuzo Enami. Dessa två män var ansvariga för grundandet av Bando, med utmaningen att sprida användningen av bomullsbälten i inhemska industrier.
Tidigt såg Bando potentialen med att tillverka gummibälten och har successivt introducerat nya industribälten sedan dess. Idag är Bando en av de största aktörerna inom bälten och finns inom många olika industrier. Med alla års erfarenhet och utveckling bakom dig är Bando ett varumärke att räkna med.

Sida 1 av 1