0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Skoterhandskar för optimal komfort och skydd

Sida 1 av 1

Skoterhandskar för alla typer av förare

Att hitta rätt skoterhandskar är avgörande för en bekväm och säker upplevelse på snöskotern. Oavsett om du är en erfaren förare som ger dig ut på långa turer i krävande terräng, eller en nybörjare som upptäcker glädjen med snöskoteråkning, är ett par välisolerade och skyddande handskar ett måste. I denna kategori hittar du ett brett utbud av handskar designade för att möta de specifika behoven hos snöskoterförare.

Vad ska man tänka på när man väljer skoterhandskar?

  • Isolering: För att hålla händerna varma under kalla dagar är det viktigt att välja handskar med god isoleringsförmåga. Material som Thinsulate eller Primaloft är populära val.
  • Vattentäthet: Handskarna bör vara vattentäta för att stå emot snö och is. Membran som Gore-Tex eller liknande teknologier erbjuder både vattentäthet och andningsförmåga.
  • Passform: En bra passform är viktig för komfort och för att behålla fingerfärdigheten. Se till att handskarna inte är för tajta eller för lösa.
  • Hållbarhet: Material som läder eller förstärkta syntetmaterial säkerställer att handskarna tål slitage och håller längre.
  • Extra funktioner: Funktioner som handledsremmar, värmelement eller touchskärmskompatibilitet kan vara värdefulla beroende på dina behov.

Utforska vårt sortiment av skoterhandskar

I vårt sortiment hittar du skoterhandskar från välkända varumärken som ARCTIVA, SnowPeople och Tobe, var och en med sina unika egenskaper och design för att passa olika förhållanden och preferenser.

ARCTIVA Skoterhandskar Pivot

ARCTIVA Pivot är en serie handskar som erbjuder en kombination av stil och funktionalitet. Med alternativ för både män och kvinnor, som Arctiva Skoterhandskar Pivot Svart/Orange och Arctiva Skoterhandskar Dam Pivot Svart/Lila, erbjuder dessa handskar en modern design med fokus på komfort och rörlighet. De är utrustade med isolering som håller händerna varma och ett vattentätt membran som skyddar mot väta.

SnowPeople Skoterhandskar Touring Pro

För långdistansförare är SnowPeople Touring Pro ett utmärkt val. Dessa handskar är designade för att ge maximal komfort och skydd under långa turer. Med en robust konstruktion och förstärkningar på kritiska områden, som SnowPeople Skoterhandskar Touring Pro Svart/Beige och SnowPeople Skoterhandskar Touring Pro Svart, är de ett pålitligt val för den seriösa äventyraren.

Tobe Skoterhandskar Corium

Tobe Corium-serien representerar en premiumklass av skoterhandskar. Med en elegant och minimalistisk design, som Tobe Skoterhandskar Corium Dark Ink, kombinerar dessa handskar högkvalitativa material som läder med avancerade teknologier för att erbjuda enastående prestanda och hållbarhet.

SnowPeople Skoterhandskar Rentso och Skinn

SnowPeople erbjuder även handskar som SnowPeople Skoterhandskar Rentso Svart och SnowPeople Skoterhandskar Skinn Svart, som är utformade för att ge en bra balans mellan värme och fingerfärdighet. Dessa modeller är idealiska för förare som söker en mer traditionell känsla utan att kompromissa med skyddet.

Sammanfattning

Att välja rätt skoterhandskar är en viktig del av din utrustning. Det är inte bara en fråga om komfort, utan också om säkerhet och prestanda. Med de olika modellerna och varumärkena som finns tillgängliga, kan du hitta det perfekta paret som passar just dina behov och stil. Tänk på isolering, vattentäthet, passform och hållbarhet när du gör ditt val, och glöm inte att överväga extra funktioner som kan förbättra din åkupplevelse. Oavsett vilken typ av snöskoterförare du är, finns det ett par handskar som hjälper dig att hålla händerna varma och skyddade på dina vinteräventyr.

Vanliga frågor om Skoterhandskar

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka funktioner är viktiga att tänka på när man väljer skoterhandskar?
När du väljer skoterhandskar är det viktigt att tänka på vattentäthet, isolering, andningsförmåga och grepp. Handskarna bör vara tillräckligt varma för att skydda mot kylan, men också ha god ventilation för att undvika svettning. Dessutom bör de ha förstärkningar i handflatan och fingrarna för bättre hållbarhet och grepp.
Hur vet jag vilken storlek på skoterhandskar jag ska ha?
För att hitta rätt storlek på skoterhandskar bör du mäta omkretsen av din hand runt knogarna, utan tummen, och jämföra med storleksguiden som finns tillgänglig. Kom ihåg att handskarna inte ska sitta för tajt, då detta kan minska cirkulationen och göra händerna kallare.
Är det nödvändigt med vattentäta skoterhandskar?
Ja, vattentäta skoterhandskar är essentiella för att hålla händerna torra och varma under åkturen. Vattenavvisande material som Gore-Tex eller liknande membran skyddar mot fukt samtidigt som de tillåter svett att avdunsta.
Vad är skillnaden mellan skoterhandskar och vanliga vinterhandskar?
Skoterhandskar är speciellt designade för att hantera de unika förhållandena vid snöskoteråkning. De har ofta bättre isolering, är vattentäta och har förstärkningar för att tåla slitage från handtag och kontroller. Vanliga vinterhandskar kan sakna dessa egenskaper och är därför inte lika lämpliga för snöskoteråkning.
Kan jag tvätta mina skoterhandskar i maskin?
Det beror på tillverkarens rekommendationer. Vissa skoterhandskar kan maskintvättas på ett skonsamt program medan andra bör handtvättas för att bevara materialets egenskaper och vattentäthet. Kontrollera alltid tvättråden på dina handskar innan tvätt.
Hur länge håller ett par skoterhandskar?
Livslängden på ett par skoterhandskar beror på användning, kvalitet och underhåll. Genom att välja handskar av hög kvalitet och ta hand om dem ordentligt, som att torka och rengöra dem efter användning, kan de hålla flera säsonger.
Finns det skoterhandskar med inbyggd uppvärmning?
Ja, det finns skoterhandskar med inbyggd uppvärmning för de som önskar extra värme. Dessa handskar har batteridrivna värmeelement som ger en jämn och justerbar värme, vilket kan vara särskilt användbart under extremt kalla förhållanden.
Är det viktigt med reflexdetaljer på skoterhandskar?
Reflexdetaljer på skoterhandskar kan öka synligheten och därmed säkerheten under åkturen, särskilt i dåliga ljusförhållanden eller under nattetid. Det är en bra säkerhetsfunktion som kan hjälpa andra att se dig på avstånd.