0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Skoterglasögon

Sida 1 av 1

Vanliga frågor om Skoterglasögon

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka funktioner är viktiga att tänka på när man köper skoterglasögon?
När du köper skoterglasögon är det viktigt att tänka på funktioner som UV-skydd, imskydd, god ventilation, komfort och passform. Det är också fördelaktigt om glasögonen har en reptålig lins och är kompatibla med din hjälm.
Hur förhindrar jag att mina skoterglasögon immar igen?
För att förhindra imma på skoterglasögon kan du välja modeller med dubbla linser, anti-fog behandling och god ventilation. Det är också viktigt att se till att glasögonen sitter tätt mot ansiktet utan att blockera luftflödet.
Kan jag använda skoterglasögon över mina vanliga glasögon?
Ja, det finns skoterglasögon som är designade för att kunna bäras över vanliga glasögon, så kallade OTG (Over The Glasses) modeller. Se till att de har tillräckligt med utrymme och är bekväma att bära över dina glasögon.
Vilken linsfärg är bäst för skoterglasögon i olika väderförhållanden?
Linsfärgen på skoterglasögon bör anpassas efter väderförhållandena. Gula eller orange linser är bra i dimma och dåligt ljus, medan mörkare linser som grå eller brun är bättre i soligt väder. Klara linser är bra för kvällsåkning eller mycket lågt ljus.
Är det möjligt att byta ut linsen på skoterglasögon?
Många skoterglasögon har utbytbara linser, vilket gör det möjligt att byta lins beroende på väderförhållanden eller när en lins blir repad. Kontrollera produktbeskrivningen för att se om dina skoterglasögon har denna funktion.
Hur tar jag hand om mina skoterglasögon för att de ska hålla längre?
För att dina skoterglasögon ska hålla längre bör du rengöra dem regelbundet med en mjuk trasa och speciellt rengöringsmedel för glasögon. Förvara dem i ett fodral när de inte används och undvik att torka linsen när den är våt för att förhindra repor.
Finns det skoterglasögon som passar för nattåkning?
Ja, det finns skoterglasögon med klara linser som är speciellt anpassade för nattåkning. De ger maximal sikt och är designade för att maximera ljusinsläppet under låga ljusförhållanden.
Vad är skillnaden mellan skoterglasögon och vanliga skidglasögon?
Skoterglasögon är ofta mer robusta och har bättre ventilation för att hantera motorvärmen och snabbare hastigheter. De har också ofta funktioner som är anpassade för hjälmanvändning och extrema väderförhållanden som är vanliga vid snöskoteråkning.