0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Skoterjackor för optimal komfort och skydd

Sida 1 av 1

Skoterjackor för alla typer av förare

Att hitta rätt skoterjacka är avgörande för en behaglig och säker upplevelse i vinterlandskapet. Oavsett om du är en erfaren förare som ger dig ut på långa turer eller en nybörjare som precis har upptäckt glädjen med snöskoteråkning, är en bra jacka en investering i både komfort och säkerhet. I denna kategori hittar du ett brett utbud av skoterjackor från välkända varumärken som SnowPeople och Arctiva, designade för att möta de specifika behoven hos snöskoterförare.

Vad kännetecknar en bra skoterjacka?

En skoterjacka skiljer sig från en vanlig vinterjacka genom sina anpassade egenskaper för snöskoteråkning. Några av de viktigaste egenskaperna att tänka på när du väljer jacka inkluderar:

  • Vattentäthet: För att hålla dig torr under hela turen bör jackan ha hög vattentäthet.
  • Vindtäthet: En vindtät jacka skyddar mot kyliga vindar när du färdas i höga hastigheter.
  • Andningsförmåga: En jacka som andas är viktig för att transportera bort fukt och svett från kroppen.
  • Isolering: Bra isolering håller värmen nära kroppen och skyddar mot kylan.
  • Rörlighet: Jackan bör tillåta fri rörlighet utan att vara för löst sittande och fladdra i vinden.
  • Hållbarhet: Material som tål slitage och skyddar mot grenar och is är att föredra.
  • Säkerhetsfunktioner: Reflexer och ljusa färger ökar synligheten i vinterlandskapet.

Varumärken och modeller

I vårt sortiment hittar du jackor från bland annat SnowPeople och Arctiva, två varumärken som är kända för sin höga kvalitet och funktionella design. SnowPeople erbjuder modeller som SnowPeople Skoterjacka Touring Tempron Basic Svart, en jacka som är perfekt för touring med sin balans mellan värme och rörlighet. Arctiva, å andra sidan, har jackor som Arctiva Jacka COMP7RR NKBR 2016 Orange, som är designad för att ge maximalt skydd och komfort under extrema förhållanden.

Att välja rätt skoterjacka

När du ska välja skoterjacka är det viktigt att tänka på vilken typ av åkning du föredrar. Är du ute efter långa turer i varierande väder, eller är det kortare sträckor i högt tempo som gäller? För touring kan en jacka som SnowPeople Skoterjacka Touring Tempron Basic Svart vara ett utmärkt val med sin komfort och mångsidighet. För mer intensiv åkning kan en jacka som Arctiva Jacka COMP7RR NKBR 2016 Orange med sin robusta konstruktion och avancerade material vara att föredra.

Skötsel och underhåll av din skoterjacka

För att din skoterjacka ska hålla länge och behålla sina skyddande egenskaper är det viktigt med rätt skötsel. Följ alltid tvättråden som finns på jackans etikett och tänk på att impregnera jackan regelbundet för att bibehålla vattentätheten. Undvik att förvara jackan fuktig eller i direkt solljus för att skydda materialen.

Sammanfattning

En skoterjacka är en viktig del av din utrustning när du ger dig ut på snöskoteräventyr. Med rätt jacka kan du njuta av din åktur oavsett väder och vind, samtidigt som du håller dig varm, torr och säker. Utforska vårt sortiment och hitta jackan som passar just dina behov och din stil på snöskotern.

Vanliga frågor om Skoterjackor

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilka funktioner är viktiga att tänka på när man köper en jacka för snöskoteråkning?
När du köper en jacka för snöskoteråkning är det viktigt att tänka på funktioner som vattentäthet, andningsförmåga, isolering och vindtäthet. Dessutom bör jackan ha god rörlighet, vara slitstark och ha praktiska fickor samt reflexer för ökad synlighet.
Är det nödvändigt med en specifik snöskoterjacka eller kan jag använda en vanlig vinterjacka?
En specifik snöskoterjacka är designad för att hantera de unika förhållandena vid snöskoteråkning, inklusive högre hastigheter och kallare temperaturer. De har ofta förstärkningar på utsatta ställen och är anpassade för att bära skyddsutrustning under. En vanlig vinterjacka kanske inte erbjuder samma skydd och funktioner.
Hur vet jag vilken storlek på snöskoterjacka jag ska välja?
För att välja rätt storlek på din snöskoterjacka, mät din kropp och jämför med storleksguiden som finns tillgänglig. Tänk på att jackan bör ha utrymme för lager-på-lager klädsel och eventuell skyddsutrustning som du kan tänkas bära under.
Kan jag tvätta min snöskoterjacka i maskin?
De flesta snöskoterjackor kan tvättas i maskin, men det är viktigt att följa tvättråden på etiketten för att inte skada material och funktioner. Använd ett milt tvättmedel och undvik sköljmedel, och låt jackan torka hängande.
Vad är skillnaden mellan en isolerad och en skaljacka för snöskoter?
En isolerad snöskoterjacka har inbyggd isolering som ger värme, medan en skaljacka är en tunnare jacka som fokuserar på att skydda mot vind och vatten. Skaljackor är bra för lager-på-lager klädsel där du själv justerar isoleringen med andra plagg.
Finns det snöskoterjackor för kvinnor och barn?
Ja, det finns snöskoterjackor designade specifikt för kvinnor och barn, med anpassade storlekar och passformer. Det är viktigt att välja en jacka som passar bra för bästa komfort och skydd.
Hur viktigt är det med reflexer på en snöskoterjacka?
Reflexer på en snöskoterjacka är mycket viktigt för säkerheten, eftersom de ökar synligheten i dåliga ljusförhållanden och kan vara avgörande för att undvika olyckor.
Vad ska jag göra om min snöskoterjacka inte längre är vattentät?
Om din snöskoterjacka inte längre är vattentät kan du försöka återimpregnera den med ett vattentätt spray eller tvättmedel avsett för ytterkläder. Om det inte hjälper kan det vara dags att investera i en ny jacka.