0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

Drivmattor för Snöskoter

Reservdelskartan
SÖK DELAR TILL DIN SNÖSKOTER
Sida 1 av 1

Vanliga frågor om Drivmattor

Hittar du inte svaret här så kontakta gärna vår kundtjänst via formuläret på kundtjänst sidan.

Vilken drivmatta ska jag välja till min snöskoter?
Valet av drivmatta beror på vilken typ av körning du föredrar och vilka förhållanden du kör i. För djupsnö och off-pist är en längre och högre kamhöjd att föredra, medan en kortare kamhöjd passar bättre för hårdpackad snö och ledkörning.
Hur vet jag vilken längd på drivmattan som passar min snöskoter?
För att hitta rätt längd på drivmattan bör du konsultera din snöskoters användarmanual eller tillverkarens specifikationer. Det är viktigt att drivmattan har rätt längd för att passa skoterns chassi och drivsystem.
Kan jag byta drivmatta själv eller bör jag ta hjälp av en verkstad?
Om du har rätt verktyg och kunskap kan du byta drivmattan själv. Det är dock en ganska komplex process som kan kräva specialverktyg och lyftutrustning. Om du är osäker rekommenderas det att du tar hjälp av en professionell verkstad.
Hur påverkar kamhöjden på drivmattan min snöskoters prestanda?
Kamhöjden påverkar greppet och accelerationen i olika snöförhållanden. En högre kamhöjd ger bättre grepp i lössnö, medan en lägre kamhöjd kan ge bättre hantering och snabbare acceleration på hårdare underlag.
När bör jag överväga att byta drivmatta på min snöskoter?
Du bör överväga att byta drivmatta när du märker tecken på slitage som sprickor, avslitna kammar eller om mattan har blivit hård och förlorat sin flexibilitet. Regelbunden kontroll av drivmattans skick är viktigt för säker och effektiv körning.
Finns det universella drivmattor som passar alla snöskotrar?
Nej, det finns inte universella drivmattor som passar alla snöskotrar. Drivmattor kommer i olika längder, bredder och med olika kamprofiler för att passa olika modeller och körstilar. Det är viktigt att välja en drivmatta som är specifik för din snöskoters modell och behov.
Vad är skillnaden mellan en 1-tums kamhöjd och en 2-tums kamhöjd på drivmattor?
En 1-tums kamhöjd är generellt bättre för hårdpackad snö och ledkörning då den ger en jämnare och snabbare körupplevelse. En 2-tums kamhöjd ger bättre grepp och framkomlighet i djup snö, vilket är fördelaktigt för off-pist körning.
Hur påverkar drivmattans bredd min snöskoters prestanda?
En bredare drivmatta ger bättre flytförmåga i djupsnö och kan hjälpa till att fördela vikten jämnare. En smalare drivmatta kan däremot vara lättare och ge bättre hantering på hårdare underlag.
Kan jag använda samma drivmatta året runt eller bör jag byta beroende på säsong?
I de flesta fall kan du använda samma drivmatta året runt. Det är dock viktigt att välja en drivmatta som är anpassad för de förhållanden du oftast kör i. Om du kör i väldigt varierande förhållanden kan det vara värt att överväga att byta drivmatta mellan säsonger.