0
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon
Motoaction Logo
 
Snabb leverans logo
Snabb leverans
Lägsta prisgaranti logo
Prisgaranti
Öppet köp 90 dagar logo
Öppet köp 90 dagar
Select bike icon
Vilken modell kör du?
Hitta delar till ditt fordon
Hitta delar till
ditt fordon

KNOX MC-Kläder, MC-Skydd & MC-Handskar

FÖRETAGET PLANET KNOX LTD FRÅN STORBRITANNIEN HAR MER ÄN 30 ÅRS ERFARENHET INOM DESIGN OCH
TILLVERKNING AV SKYDDSUTRUSTNING FÖR EXTREMSPORTER. DETTA INOM SINA VARUMÄRKEN KNOX ARMOUR, KNOX HAND ARMOUR OCH COLD KILLERS


De har en egen utvecklings­ och testanläggning och de var första i världen med att få ett skydd CE­godkänt.

SOM ETT NYTT LED I DERAS UTVECKLING TILLVERKAR DE NU HANDSKAR MED DEN NYA CE-STANDARDARDEN prEN13594:2012! DEN ÄR TUFF ATT NÅ OCH FÖLJANDE
PUNKTER  MÅSTE TESTAS:
• DESIGN OCH KONSTRUKTION
• OSKADLIGHET – TEST PÅ ANVÄNT MATERIAL
• PH-VÄRDE PÅ LÄDER
• KROMVÄRDE PÅ LÄDER
• STORLEKAR
• ”FINGERFÄRDIGHET”
• KADMIUMINNEHÅLL
• TRANSMISSIONSHASTIGHET
• VATTENÅNGA
• ÅTERHÅLLSAMHET • RIVSTYRKA
• SÖMSTYRKA
• SKÄRSTYRKA
• NÖTNINGSBESTÄNDIGHET
• SLAGTÅLIGHET  
• SKYDDANDE YTA

Knox har varit en ledande innovatör av mc-skydd sedan början av 80-talet. Det var därför naturligt för dem att titta närmare på att utveckla skydd till andra delar av kroppen och då valde de händerna. Knox patenterade SPS (scaphoid protection system) vilket för första gången gav förarna ett effektivt skydd mot skador på båtbenet orsakade av antingen en komprimeringsfraktur eller annan skada när handflatan får kontakt med vägytan. Genom att använda SPS på handflatan kan plastförstärk­ ningarna agera som stötdämpare, eliminera greppeffekten vid kontakt med marken samt skydda mot båtbensskador. Tekniken har visat sig vara mycket effektiv för förarna och många har dragit fördel av detta tillägg på handskarna. Knox har under två år utvecklat ett nytt system för handskydd med perfekt komfort och passform, vilket är synonymt med varumärket Knox. Detta resulterade i Knox Hand Armour.


Boa closure system
Boa Technology är ett företag vars optimering skodesign har ett enkelt budskap: Att överge skosnören. Boa­systemet var revolutionerande på skomarknaden och gav ett helt nytt utseende åt den nya generationen idrottare. Knox ville införliva Boa Technology’s banbrytande innovation i sina handskar för att förbättra den gamla kardborreförslutningen som hade förblivit oförändrad i decennier. Knox kontaktade Boa Technology för idén, vilket resulterade i ett större samarbete mellan företagen. Idag utvecklar de tillsammans nya stängningssystem för handskar. Knox handskar tillsammans med stängningssystemet från Boa ger en unik, stabil och kontrollerad stängningsmetod. Sytemet är lätt, slitstarkt och ger ett säkert stöd. Dessutom ger det ett jämnt tryck och är microjusterbart för precis passform. Boa­systemet består av 7 trådar av rostfritt flygplansstål som är ihopvävda till en bunt. Denna bunt omges av 12 ytterligare trådar i samma metall för att ge en stark och flexibel lina. Den kompletta linan skyddas av en speciell polymer för att ge en jämn, slitstark och låg friktionsyta.


SPS – Scaphoid Protection System
Generellt orsakas båtbensskada antingen av en kompressionsfraktur eller av en kraftig böjning/ stukning av handleden. Detta orsakas av att handflatan kommer i kontakt med vägytan när man faller av motorcykeln. Normalt läder greppar vägen och bromsar ner handen medan
drivkraften från överdelen av kroppen belastar den. Genom att lägga Knox SPS på handflatan har plastförstärkningarna en låg friktion och glider lätt framåt. När handen glider framåt elimineras risken för skador eftersom handen alltid är framför kroppen.
Detta system är utvecklat för användning ihop med Knox nya handleds­slider som ytterligare ökar glideffekten över en större yta.
 

KNOX LANSERAR NU DEN STÖRSTA REVOLUTIONEN INOM MC-KLÄDER SEDAN DE LANSERADE DEN FÖRSTA JACKAN MED INBYGGDA SKYDD 1988.
KNOX HAR UTVECKLAT ETT SMART LAGER PÅ LAGER-SYSTEM DESIGNAT ATT MATCHA DEN MODERNA MOTORCYKLISTEN. DETTA GENOM ATT ANVÄNDA FLERA INDIVIDUELLA LAGER ISTÄLLET FÖR EN KLUMPIG JACKA OCH DET FÖRBÄTTRAR SKYDDSNIVÅN, FLEXIBILITETEN OCH INTE MINST STILEN.

KNOX LAYERING SYSTEM BYGGER PÅ TRE GRUNDSTENAR

SKYDDSNIVÅ
– SKYDDEN HAMNAR DÄR DE SKA, NÄRA KROPPEN

FLEXIBILITET
– PASSFORM, PRESTANDA OCH  VALMÖJLIGHETER

STIL OCH DESIGN
– VAR SNYGG, BÅDE PÅ OCH AV HOJEN
 

Sida 1 av 1